Nyheder16. august 2023

Bacardi blacklistet af Ukraine: Bliver de fjernet fra hylderne?

Det kan være slut med Barcardi Breezer på hylderne, hvis danske supermarkeder følger den ukrainske regerings opfordring
Bacardi blacklistet af Ukraine
Der er fare for at blandt andet Bacradis alkoholiske drik Breezer kan blive fjernet fra hylderne i danske supermarkeder.
 Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix

Den populære alkoholiske drik Breezer kan sammen med resten af produkterne fra Bacardi blive fortid på hylderne i de danske supermarkeder. Landet har nemlig tilføjet spiritusmærket på listen over, hvem man opfordrer til at boykotte.

Det skriver Finans.

Årsagen er, at Bacardi er fortsat med at eksportere til Rusland. Det skriver NAPC, der er et ukrainsk agentur, som skal forebygge korruption.

– Efter Ruslands invasion af Ukraine annoncerede Bacardi, at man ville stoppe med at eksportere til Rusland og stoppe med at investere i reklamering, men denne del forsvandt senere fra virksomhedens officielle meddelelse, står der i pressemeddelelsen.

Derfor tolker agenturet altså, at Bacardi fortsat fører virksomhed i Rusland.

Finans har været i kontakt med både Salling Group og Coop, der på trods af opfordringen fra Ukraine, stadig har de populære flasker fra spiritusmærket på hylden i deres butikker.

Svaret fra begge lyder, at man afventer en vurdering fra de danske myndigheder, før man eventuelt fjerner produkter fra hylderne.

Sponsoreret indhold