Nyheder9. januar 2024

Axelsen knuser tidligere verdensmester i Malaysia

Viktor Axelsen kvaste sin træningsmakker Loh Kean Yew og er videre i stor turnering i Malaysia

Viktor Axelsen ligner en mand, der har holdt formen ved lige i julepausen.

Den danske badmintonstjerne diskede tirsdag op med en stærk indsats ved Super 1000-turneringen Malaysia Open og bankede den tidligere verdensmester Loh Kean Yew med 21-13, 21-15 i årets første kamp.

Viktor Axelsen var sin singaporeanske træningsmakker overlegen i næsten hele kampen og er nu klar til anden runde i den store turnering i Kuala Lumpur.

Med aggressivt spil ved nettet var det dog Loh Kean Yew, der bragte sig foran med 2-0 i første sæt, men Viktor Axelsen fandt sig hurtigt til rette på den side af nettet, der ellers skulle være den svære.

Med helstøbt og præcist spil både defensivt og offensivt vandt han seks point i træk. Så var han ligesom i gang, og i resten af sættet var han konstant langt foran, selv om der sneg sig et par besynderlige fejl ind hist og her.

I andet sæt kom Viktor Axelsen over på den side, hvor der var en lille smule modvind. Det betød, at han kunne satse en smule ekstra i sine smasher og sit spil generelt.

Det forsøgte han, men det var, som om forceringen stressede ham. Loh Kean Yew spillede sig foran 7-6, og Axelsen kastede lidt med armene i frustration.

Men den danske stjerne samlede sig, skruede ned for tempoet og op for koncentrationen, og så begyndte Loh Kean Yew at lave mærkelige fejl.

Helt uprovokeret skød han bolden i nettet og fejlvurderede bolde ved baglinjen, så Viktor Axelsens føring støt og roligt voksede, og singaporeanerens chance for sejr forduftede.

Danmark har fire herresingler til start ved Malaysia Open. 21-årige Magnus Johannesen var tirsdag i kamp kort før Viktor Axelsen og måtte se sig slået i tre sæt af kinesiske Lee Cheuk Yiu.

Senere tirsdag spiller Rasmus Gemke, og onsdag træder Anders Antonsen ind i turneringen.

Sponsoreret indhold