Nyheder7. december 2021

Asiatisk take away-kæde politianmeldt

Den thai-inspirerede take away-kæde Wokamok har fået en af sine restauranter politianmeldt på grund af dårlig hygiejne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicoline_1_0.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Thai-kæden Wokamok, der har seks spisesteder i og uden for hovedstadsområdet, har fået politianmeldt sin restaurant i Køge, efter at stedet ved de tre seneste hygiejnekontroller har modtaget en sur smiley.

Det fremgår af Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside for smileyordningen.

Restauranten er blevet politianmeldt, på grund kød og andre madvare som ris og nudler er blevet opbevaret ved for høje temperaturer ved alle tre tjek.

Restauranten selv er kede af anmeldelsen, som de kalder en kombination af uheld med et defekt termometer og misforståelse mellem arbejdere og Fødevarestyrelsen.

- Det er vi da enormt ærgerlige over. Vi er stolte af vores brand, og vi frygter, at folk, der ikke kender kompleksiteten i de parametre, Fødevarestyrelsen lægger til grund for kontrolrapporterne, kan tro, at vores fødevaresikkerhed ikke er i top, skriver Wokamok til SE og HØR.

Har sagt køleskabet er i stykker

Ved et tjek den 13. juli fandt Fødevarestyrelsen blandt andet ferske kyllingestrimler målt til 14,2 grader i køleskabet.

I rapporten fremgår det, at en ansat i virksomheden havde følgende bemærkning. ”Jeg har sagt mange gange, at køleskabet er gået i stykker. ”

Restauranten modtog her en bøde på 10.000 kroner.

Ved næste kontroltjek den 16. september var den situation ikke blevet bedre.

Her fandt man igen kød ved for høje temperaturer. Blandt andet blev en stor beholder med fersk kylling målt til 17,1 grader.

Desuden nåede opbevaringstemperaturen at stige fra 7,1 til 9,5 grader under besøget. Restauranten modtog derfor endnu en gang en bøde på 10.000 kroner.

Lufttemperaturen må maksimalt være fem grader i køleskabe, hvor der opbevares letfordærveligt fødevare.

Tre forskellige fejl

Tredje tjek skete 24. november, og endnu engang var der ikke styr på temperaturerne, som dermed fik Fødevarestyrelsen til at politianmelde stedet.

Hos Wokamok siger man, at spisestedets procedurer gør, at råvarerne selv på en varm sommerdag ville blive tilberedt, før de var i nærheden af at overskride de respektive maksimumtemperaturer.

Dette fik Wokamoks medarbejder dog ikke kommunikeret til Fødevarestyrelsen på grund af en sproglig barriere, ifølge det skriftlige svar fra restauranten.

https://imgix.seoghoer.dk/20110628-052014-pf-1920x1277we.jpg
 Foto: Skafte Rumle/Ritzau Scanpix

Foto: Skafte Rumle/Ritzau Scanpix, den sure smiley skal hænge synligt i vinduet, men også det har Fødevarestyrelsen kritiseret spisestedet i Køge for ikke at leve op til.

- Vi har det endelige ansvar

Derudover efterlyser Wokamok, at der fra politisk side bliver gjort mere for at spisesteder som thai-kæden kan skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Det er nemlig blevet sværere ifølge kæden, som oplever flere menneskelige fejl end for bare få år siden.

- Men det er os, ejerne, der har det endelige ansvar, så vi vil nu i langt højere grad end tidligere overtage de mange små opgaver, der ligger i forlængelse af samarbejdet med Fødevarestyrelsen, og vi er allerede klar til at tage imod Fødevarestyrelsen igen og få vores glade smiley tilbage, skriver Wokamok.

De sure smiley fra fødevarestyrelsen kan føre til bøder, politianmeldelse, karantæne, autorisation eller fratagelse af registreringen.

Kædens øvrige fem restauranter har ifølge kontrollerne aldrig tidligere modtaget en sur smiley.

Sponsoreret indhold