Nyheder23. oktober 2014

Asger Aamunds gigantkup: Scorede 54 millioner på én enkelt dag

Gigantaftale for Bavarian Nordic gav jackpot til erhvervsmanden
Af af
Asger Aamund og Suzunne Bjerrehuus
Asger Aamund og Suzunne Bjerrehuus
 Foto: Mikael RieckDer var efter alt at dømme glæde i Hellerup-hjemmet hos Asger Aamund og Suzanne Bjerrehuus i går. For den 74-årige erhvervsmand scorede nemlig jackpot på nyheden om, at biotekvirksomheden Bavarian Nordic skal udvikle en vaccine til den frygtede sygdom ebola.

Det skriver BT.

Asger Aamund sidder som storaktionær i Bavarian Nordic med en ejerandel på omkring syv procent. Og det er netop derfor, at der var grund til smil hos Asger Aamund og Suzanne Bjerrehuus i går.

LÆS OGSÅ: Asger Aamund: Kvinder er krævende

LÆS OGSÅ: Asger Aamund sælger sit luksus-sommerhus

LÆS OGSÅ: Asger Aamund til Suzanne: Jeg er kun til låns

For på grund af gigantaftalen sted Bavarian Nordic smed hele 24,33 procent på det danske aktiemarked - det svarer til en vækst i omegnen af 800 millioner kroner, hvor finansmanden så tegner sig for de knap 5 millioner kroner.

Dog har Asger Aamund ingen planer om at hive nogle af de mange millioner ud af sit aktiekup.

- Sådan noget udtaler jeg mig som storaktionær ikke om. Min dag har været kendetegnet ved en glæde over udviklingen, siger Asger Aamund til BT og tilføjer:

- Det er klart, at når det går godt for Bavarian, har det også indvirkning på mit investeringsselskab. Indtil videre er det jo bare aktiekurser. Det er ikke penge i hånden, siger Asger Aamund til BT.

Erhvervsmanden stiftede Bavarian Nordic som et bioteknologisk selskab i 1994.

Sponsoreret indhold