Nyheder18. februar 2014

Arvingerne-Signe: Står til kæmpe skattesmæk

Kan ende med at skulle betale over tre millioner kroner
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/73df0f3b58e242fbbb5409717bd7c3cd.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup




Signe fra DRs søndagsserie Arvingerne kan ende med at få et dyrt besøg af skattefar, efter hun vandt retssagen og dermed Grønnegården i Maya Ilsøes populære dramaserie.

For selvom det måske udadtil virkede som en økonomisk gevinst, kan Grønnegården ende med at koste den joggingsæt-klædte Sunshine dyrt.

Det vurderer flere advokater og revisorer, som Metroxpress har talt med.

- Hun kan ikke bare få ejendommen, som de egentlig viser i serien. Hun skal betale rigtig mange penge, og kan hun ikke det, skal huset konkursbehandles, siger revisor Johnny Hast til avisen.

Læs også: Arvingerne slog både X Factor og BadehotelletDet er dog ikke sådan at sætte et præcist beløb på, lyder det fra eksperterne. Beløbet bliver nemlig vurderet ud fra, om hun juridisk set bliver betragtet som nært beslægtet til sin mor Veronika, der døde i første afsnit og dermed kastede hele familien ud i den bitre arvestrid.

Loven siger dog, at børn af den afdøde skal punge ud med en boafgift på 15 procent af arvens beløb. I Sunshines tilfælde vil det så betyde, at hun skal betale en afgift på svimlende 1.459.650 millioner kroner - men ender det med, at hun ikke bliver vurderet til at være et nært familiemedlem, kan regningen blive endnu dyrere. Så skal der nemlig betales en tillægsafgift på 25 procent, og det vil betyde et skattesmæk på 3,5 millioner kroner.

Læs også: Hov! Opdagede du også fejlen i Arvingerne?
Om holdet bag DRs dramaserie vælger at smide skattekortet, må vi vente og se. Sidste afsnit af serien, der bliver fulgt af næsten to millioner danskere, løber over skærmen næste søndag. DR har dog allerede bebudet, at der er en sæson to på vej - der er dog ikke sluppet mange detaljer ud om anden sæson af serien om Sunshine, Emil, Frederik og Gro.

Dog har DR tidligere efterlyst en lille blåøjet baby til optagelserne til sæson to. Men de har intet meldt ud om, at skattefar kommer på besøg. Så måske slipper Sunshine for skattesmækket og kan beholde Grønnegården….

Sponsoreret indhold