Nyheder11. april 2024

Arbejdstilsynet politianmelder Region Hovedstaden efter drab

Arbejdstilsynet har valgt ar politianmelde Region Hovedstaden for brud på arbejdsmiljølovgivningen

Drabet på en 66-årig psykiater på et retspsykiatrisk center i Brøndby i juli 2023 fører nu til, at Arbejdstilsynet politianmelder Region Hovedstaden for brud på arbejdsmiljølovgivningen, skriver TV 2 Kosmopol.

Arbejdstilsynet bekræfter politianmeldelsen over for TV 2 Kosmopol, men de ønsker ikke at uddybe indholdet af politianmeldelsen.

Det bliver nu politiet, der skal vurdere, om sikkerheden på afdelingen var så mangelfuld, at der er sket et brud på arbejdsmiljølovgivningen.

- Jeg synes, det er betryggende, når der sker en så alvorlig hændelse, at politimyndigheden kommer ind og ser på: Hvad gik galt? Hvad kunne have været anderledes, så det ikke kun er os selv, der ser på os selv, siger Lone Bjørklund, der er vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, til TV 2 Kosmopol.

Umiddelbart efter drabet - den 3. august 2023 - fik afdelingen et strakspåbud af Arbejdstilsynet om at rette op på en række forhold, som ikke var sikkerhedsmæssigt i orden.

- For os handler det ikke om at placere et ansvar hos en enkelt person og sige: Her gjorde du en fejl. Det handler om, hvordan vi kan gøre det anderledes en anden gang og undgå at stå i sådan en situation igen, siger Lone Bjørklund.

Fagforeningerne Dansk Sygeplejeråd og FOA hilser politianmeldelsen velkommen.

- Det er på sin plads, at man politianmelder, når der sker så tragisk en hændelse. Hvis sådan noget sker på en byggeplads, bliver det jo politianmeldt. Nu sker politianmeldelsen så på en offentlig arbejdsplads, og det er nyt, siger Tanja Nielsen, som er sektorformand for Social-og Sundhedssektoren i FOA.

Sponsoreret indhold