Nyheder20. juni 2014

Arbejdstilsyn om traktor-ulykke: Uforsvarligt!

Filmselskab får straksforbud efter Bodil Jørgensens ulykke
Af af
Bodil Jørgensen kom alvorligt til skade onsdag morgen i en traktor-ulykke
Bodil Jørgensen kom alvorligt til skade onsdag morgen i en traktor-ulykke
 Foto: Kaspar Wenstrup og Poul Anker NielsenFilmselskabet ASA Filmproduction har efter onsdagens ulykke, hvor Bodil Jørgensen kom slemt til skade, fået to såkaldte straksforbud af Arbejdstilsynet, skriver BT.

Det betyder, at den røde traktor, der var skyld i ulykken onsdag morgen, skal gennemgå en række forbedringer, før den igen må bruges. Det siger Hanne Sofie Olsen, der er centerchef for Arbejdstilsynet, Tilsynscenter Syd, som har stået for undersøgelsen, til BT:

- Vores vurdering er, at man ikke kan anvende bagskovlen til persontransport, som det umiddelbart ser ud. Det er sikkerhedsmæssigt uforsvarligt. Det, der skal sikre, ser, at traktoren kan anvendes fuldt forsvarligt sikkerhedsmæssigt, herunder at man anvender førerværn efter hensigten, siger Hanne Sofie Olsen til BT.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen kvæstet: Sådan skete ulykken

LÆS OGSÅ: Her er Bodils kvæstelser

Ulykken skete onsdag morgen, da traktoren - hvor den folkeskuespiller sad på - var i gang med at køre op af et stejlt dige i Sydjylland. Da traktoren, der var af ældre model og havde monteret en bagskovl, var halvvejs oppe mistede den pludselig trækkraft og begyndte at skride. Bodil Jørgensen faldt herefter ud af og blev ramt af traktoren.

Den 53-årige skuespillerinde blev i al hast fragtet til hospitalet i Esbjerg og herefter overført til Odense Universitetshospital med brud på blandt andre ribben og bækkenet. Hun er dog uden for livsfare, men vil være sygemeldt i en længere periode.

Hendes rolle i Tivoli 'Tam Tam' er derfor nu blevet aflyst - i stedet vil Paprika Steen gå på scenen i Tivoli sommeren ud.

Sponsoreret indhold