Nyheder1. juli 2023

Apple bliver de første: Markedsværdi på tre billioner dollar

Amerikanske Apple er det mest værdifulde børsnoterede selskab i verden
Apple det mest værdifulde børsnoterede selskab
Fredag blev Apple det mest værdifulde børsnoterede selskab i verden.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Apple blev fredag det første selskab til at lukke børsdagen med en markedsværdi på tre billioner dollar.

Teknologigigantens aktie steg i løbet af dagen med 2,3 procent til 193,97 dollar, hvilket var nok til at opnå en markedsværdi på 3,05 billioner dollar.

Det svarer til omtrent 20,8 billioner kroner - med andre ord omkring 20.800 milliarder.

Selskabets markedsværdi er vokset med 49 procent siden årsskiftet.

Apple har tidligere - 3. januar 2022 - under børsens åbning opnået en markedsværdi på tre billioner dollar. Men ved lukketid var markedsværdien faldet til en lille smule under det.

En række af Wall Streets største selskaber er på det seneste vokset betragteligt i værdi i forventning af, at den amerikanske centralbank, Fed, snart er færdig med sine rentestigninger.

Væksten i Apples markedsværdi kommer på trods af, at selskabet i sin seneste kvartalsrapport i maj meldte om faldende omsætning og overskud. Resultatet var dog stadig mere end, hvad markedet havde forventet af selskabet.

- Det er et vidnesbyrd om et af de mest suveræne børsnoterede selskaber, der nogensinde har eksisteret, siger Art Hogan, der er markedsstrateg ved kapitalfonden B. Riley Wealth.

Apple lancerede i juni et nyt, dyrt headset, som benytter sig af teknologien augmenteret virkelighed for at give brugere en udvidet oplevelse af tjenester som videoopkald og at browse.

Det ses af nogle som den mest risikable produktlancering siden introduktionen af iPhone for over et årti siden.

Fire andre amerikanske selskaber har en markedsværdi på over en billion dollar.

Det gælder Alphabet, der står bag Google, samt Amazon, Nvidia, der blandt andet laver computerchips, og Microsoft, der er lige i hælene på Apple med en markedsværdi på 2,5 billioner dollar.

/ritzau/Reuters

Sponsoreret indhold