Nyheder27. juli 2015

Vestager hængt ud i USA: 'Anti-amerikansk jern-lady'

Margrethe Vestager er ikke just populær i den Murdoch-ejede avis, New York Post.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/img_20150726_191856.jpg

LOS ANGELES/SE og HØR: Da Thatcher fik tilnavnet 'Iron Lady' i firserne, opfattede mange i Vesten det som et positivt øgenavn, fordi hun stod fast på konservative, britiske værdier og kæmpede mod kommunismen med Reagan.

Sådan var ordlyden slet ikke i går, da den konservative tabloid-avis, New York Post, gav danske Margrethe Vestager samme tilnavn. Over en kvart side i søndagsavisen, der i øvrigt har et oplag på 500.000, stod der, at 'EU's 'Iron-Lady' går efter Apple og Generel Electric'. I den kontante avis lød dommen således:"Hun er en anti-amerikansk protektionist."

Vestager får tilnavnet, fordi hun, ifølge avisen, som EU-kommisær nu vil tage kampen op mod store amerikanske firmaer som Warner Bros. og Disney, fordi de ikke lægger bånd på EU-borgeres adgang til betalings-tv.

Desuden vil hun undersøge verdens mest værdifulde virksomhed Apple, som hun vil have til at betale mere i skat . Og så vil hun også kigge på Generel Electric - verdens fjerdestørste firma, der også er amerikansk.

Det er sjældent, at danske politikere når amerikanske avis-spalter. Undtagelsen er naturligvis Anders Fogh Rasmussen, der gang på gang var at finde i aviser i hele verden, da han var generalsekretær i NATO.

Mange vil dog huske, at Vestagers politiske tro følgesvend i starten af 10erne, Helle Thorning-Schmidt, endte på forsiden af New York Post. Det skete, da hun havde det lidt for hyggeligt med præsident Barack Obama. Under overskriften 'Flirting with Dane-ger', insinuerede den hylemorsomme avis, at Helle og Obama flirtede lidt for kærligt. Og at Michelle Obama var møgsur over seancen.

Sponsoreret indhold