Nyheder25. januar 2024

Antallet af antisemitiske hændelser stiger i Frankrig

Ifølge en rapport fra jødisk råd er antallet af antisemitiske hændelser steget i Frankrig

I 2023 så Frankrig næsten fire gange så mange antisemitiske hændelser som i året forinden.

Det melder Rådet for Jødiske Institutioner i Frankrig (Crif) i en rapport, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Rapporten bygger på tal fra det franske indenrigsministerium og en fransk-jødisk organisation for sikkerhedsovervågning.

I rapporten lyder det, at der sidste år blev indrapporteret 1676 antisemitisme hændelser sammenlignet med 436 i 2022.

Knap 60 procent af dem i 2023 involverede fysisk vold, truende ord eller en "truende gestus" ifølge Crif.

Samtidig fandt knap 13 procent sted på skoler i Frankrig - de fleste af dem på gymnasier.

- Vi er vidner til, at gerningsmændene til antisemitiske hændelser bliver yngre. Skoler er ikke længere et fristed, hedder det i rapporten.

Ifølge Crif er der tale om den største stigning i antallet af antisemitiske hændelser, man har set siden 2012, hvor rådet begyndte sin overvågning på området.

Samtidig gør Crif opmærksom på, at tallene kun afspejler de hændelser, der enten har ført til en klage eller til en politianmeldelse.

Frankrig er det land i Europa, der har det største jødiske samfund. Der findes dog ikke præcise tal for antallet af jødiske borgere, da landets folketælling ikke inkluderer religiøs identitet.

Ifølge Crif har konflikten mellem Hamas og Israel medvirket til en ny bølge af antisemitisme. 7. oktober sidste år udførte Hamas et overraskelsesangreb mod Israel, som siden har invaderet Gazastriben.

I de tre måneder, der fulgte angrebet 7. oktober, involverede en tredjedel af de registrerede tilfælde af antisemitisme i Frankrig en "glorificering af jihadisme", mens en fjerdedel var "opfordringer til drab," lyder det.

Frankrig har tidligere set bølger af antisemitisme. Det skete blandt andet efter et angreb på en jødisk skole i Toulouse i 2012 og et angreb på et koshersupermarked i Paris i 2015.

Sponsoreret indhold