Ansatte i oprør over uniform: Hooters ville skifte shorts ud med trusser

Hooters-traditionen foreskriver små orange shorts og stramme nedringede toppe.

Hooters-traditionen foreskriver små orange shorts og stramme nedringede toppe.

Foto: Ritzau Scanpix

- Jeg elsker mit arbejde, men jeg går ikke på job i undertøj.

Sådan lød protesterne fra mange af de unge kvinder, der arbejder for den populære kæde af Hooters-restauranter rundt omkring i verden.

Virksomheden trak søndag sin beslutning om at gøre personalets uniformer endnu mere afslørende tilbage. Det var ellers meningen, at de ansattes shorts skulle skrumpe væsentligt, så de nærmest lignede undertøj mere end uniformer.

Og det delte vandene.

 

@theflathootersgirl

Reply to @kat.abrramo so here’s what they look like on! I had to use a tape measure for my sizing and then I still couldn’t get them off after this video :) ##uniform ##hooters ##shorts ##hooterstiktok ##college ##waitress ##restaurant ##hootersgirledition ##OneSliceChallenge

♬ A moist healing song - Nez Tunes

 

Ikke det, jeg blev hyret til

Flere Hooters-ansatte brugte over weekenden de sociale medier til at udtrykke vrede og utilfredshed over den nye, mindre beklædningsdel.

- Her er grunden til, at alle Hooters-piger er rasende lige nu. For det her er ikke det tøj, som jeg gik med til at have på, da jeg blev hyret for et år siden, skriver den 22-årig Hooters-ansatte og medicinstuderende med navn Songer.

I en mail til Business Insider forklarer virksomheden:

- Mens vi stadig lytter til og opdaterer Hooters-pigernes image, vil vi gerne understrege, at der stadig er en mulighed for at vælge at bære de traditionelle shorts frem for de nye. De kan således selv vælge, hvilken type shorts, der passer deres personlige stil, krop og image.  

 

@sick.abt.it

love my job but dont love wearing undies to work ☠️ ##hootersgirl @Kirsten :)

♬ Jenna_Did_it - Chy

 

 

Kæden, som har filialer på mere end 420 lokationer fordelt over 42 amerikanske stater og 29 lande, har siden 80’erne slået sig op på at servere fedtet fastfoodmad og store øl.

Men nok så vigtigt: De kvindelige servitricer er altid iklædt den faste uniform, der inkluderer små orange shorts, en hvid eller sort tanktop med uglelogo, samt løst hår. Uanset hvor i verden man besøger en Hooters.

Måske vil nogen straks blive mindet om en lignende historie fra vores egne breddegrader. I sommer nægtede et norsk hold af kvindelige strandhåndboldspillere at iføre sig tights i stedet for trusser, og de blev således ramt af det internationale håndboldforbunds ”bikiniregel”, hvilket udløser en bøde.

Det fik både det danske håndboldforbund (DHF) til at tage afstand fra reglen om størrelsen på kvindernes underdel. Ligesom Jeppe Sand Kjær, kulturordfører for Socialdemokratiet, kaldte reglen for ”absurd”.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close