Nyheder10. marts 2014

Annonce: Cigarettens glemte dødsofre – Er du i fare?

Ny E-cigaret kan redde mange liv
https://imgix.seoghoer.dk/media/359ab215182d46bcab9d974d1e0ffa9c.jpg
Sidste år døde 31 danskere i dødsbrande, som direkte kunne relateres til cigaretter. Totalt var der 68 brande, som gav døden til følge, hvoraf 70 mennesker mistede livet. En bekymring fra de ældre borgere, som også opleves af firmaet XSmoke.dk.

Vi har alle hørt den samme sang, at rygning dræber. Udover de langvarige skader, som følge af rygning, viser det sig også, at rygning har en mere indirekte dødsårsag. Ildebrand som følge af cigaretter, hvilket var skyld i 31 af de danske dødsbrande i løbet af 2013.

Rygning er skyld i dødsbrande
Ofte er der tale om soloulykker, hvor det typisk er ældre mænd, der bliver offer for brande forsaget af en cigaret. Typisk skyldes det rygning i sengen, hvor enten en glød eller selve cigaretten bliver tabt på gulvet eller i dynen. Dette har medført, at flere ældre har forsøgt sig med forskellige former for røgalarmer, brandsikre tæpper m.m. dog stadig uden garanti for, at tiltagene kan forhindre dødsbrande.

Det er klart, at antallet af dødsbrande ville falde, hvis folk kunne stoppe helt med at ryge cigaretter. Dog er det en stor livsglæde for rygerne, som man kommer til at tage fra dem. Heraf er det specielt ældre mennesker, hvor livsglæden vil falde.

Bestemte grupper er mere udsatte
Indsatsleder Jesper Hansen fortæller, at det ofte er ældre mennesker eller mennesker, der er svækkede, der omkommer ved brande. Hvis man er oppe i årene eller modtager medicin, er reflekserne måske svækkede.

I hvert fald kan vi konstatere, at andelen af over 75 årige er kraftigt repræsenteret i statistikken over omkomne i dødsbrande, siger Jesper Hansen.

Joan 78 år, forsætter sin livsglæde
Joan er en af de over 150.000 glade brugere af e-cigaretten, som har fundet glæden og trygheden ved denne. Nu kan Joan ryge i sin seng, uden bekymringer fra børnene om uheldet skulle være ude.

Prøv e-cigaretten i dag for 0 kr.

Førhen røg den 78 årige Joan, cirka en pakke cigaretter om dagen, ligesom hun havde gjort det igennem de sidste 60 år. Rygning var både dårligt for hendes helbred, men samtidig noget der gjorde hendes børn og børnebørn nervøse. Joan nyder at ryge sig en cigaret i sengen.

Denne livsglæde følte børnene ikke de ville tage fra hende, men samtidig var de nervøse for deres mor. Til Joans fødselsdag forærede børnene hende en e-cigaret, som kunne erstatte de traditionelle men stærkt skadelige tobakscigaretter. Efter blot nogle måneder med e-cigaretten, er ikke alene Joans helbred blevet bedre, det samme er hendes livsglæde også.

"E-cigaret eller almindelig cigaret, jeg kan godt lide begge. Dog kan jeg godt følge mine børn og børnebørns bekymringer, samt maden jeg spiser smager bedre end før." Sådan udtaler Joan sig. En udtalelseXSmoke.dk kun kan nikke genkendende til.

Læs alt om e-cigaretten i - Den Store E-cigaret Guide
"Størstedelen af vores nye kunder kommer til, fordi de ønsker et sundere alternativ til deres traditionelle rygevaner. Vi oplever dog en stor del af vores kunder, som har været nervøse for brandulykker og følgerne heraf. Det er alligevel ret interessant, at e-cigaretten har endnu en fordel, som ofte er helt ubemærket for de rygeglade, nemlig at risikoen for ildebrand er totalt elimineret." - Udtaler Niels Johansen fra xsmoke.dk.


Fakta boks:
• I gennemsnit døde 77 danskere af cigaretbrande hvert år de seneste 10 år.
• Flere mænd end kvinder omkommer ved brand.
• Risikoen for at omkomme ved brand, stiger med alderen.
• Uforsigtighed ved tobaksrygning er den brandårsag, der oftest føre til dødsbrande.
• De fleste dødsbrande sker i boliger


Sponsoreret indhold