Nyheder16. juli 2022

Annika Bornebusch sprang i 21 meters højde fra Operaen: -Fuldstændig sindssygt

Det er femte gang, at Red Bull Cliff Diving er i Danmark
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Annika Bornebusch har en længere baggrund med gymnastik og "hygge"-udspring i bagagen
 Video: Birger Storm

Lørdag eftermiddag fandt den vovede og akrobatiske udspringskonkurrence "Red Bull Cliff Diving" sted ved Operahuset i København.

Her skulle 16 af verdens bedste cliff divers springe fra toppen af Operaen i en højde på henholdsvis 21 og 27 meter. Og selv om der ikke var nogle danske atleter i konkurrencen, fik publikum alligevel et glimt af Danmark.

Som åbning af showet fik de to danske cliffdivere Annika Bornebusch og Jonas Madsen nemlig lov til at springe fra verdenselitens platforme.

– Det var fuldstændig sindssygt. Der er SÅ mange mennesker derude, man kan ikke finde et sted, hvor der ikke er pakket med folk. Så det var bare helt vanvittigt, fortæller 30-årige Annika Bornebusch, da SE og HØR fanger hende kort efter springet.

Annika Bornebusch har en længere baggrund med gymnastik og "hygge"-udspring i bagagen, men de seneste to år har hun trænet i klubben, High Diving Danmark.

Her rejser de til lande som Østrig og Schweiz for at øve sig i de høje udspring.

– Vi har ikke rigtigt noget højt i Danmark, vi har kun fem og timeters platforme, så vi er nødt til at tage sydpå og finde steder, hvor man kan springe fra de her højder, fortæller hun.

Og selv om hun har kæmpet længe for at springe fra toppen af Operahusets udhæng, var der alligevel et kæmpe pres og en nervøsitet til stede, da hun skulle tage springet.

– Der var så mange tanker, og man føler hele byen kigger. Alle er her jo. Både min familie og venner, men også alle de professionelle highdivers, som man gerne gøre et godt indtryk over for, fortæller hun og fortsætter:

– Samtidig er det jo også en ekstremsport, og der er en stor risiko forbundet med det. Jeg skal have fokus på at ramme vandet ordentligt, og jeg skal klare det uden at blive skadet, fortæller hun til SE og HØR.

Selv om udspringskonkurrencen har været afholdt flere gange i København, var det da også noget helt nyt, at både mænd og kvinder deltog i "Red Bull Cliff Diving" i år.

Dermed var danske Annika Bornebusch også den første kvinde, som i dag sprang fra 21 meters højde, eftersom hun startede showet.

– Jeg er meget, meget tilfreds, jeg synes det gik virkelig godt. Jeg tror ikke, det kunne have gået meget bedre, faktisk. Og så var det bare for sindssygt at løbe ud med flaget, da folk bare råbte i hele havnen, det var helt vanvittigt, siger en glad Annika Bornebusch.

Fik du ikke set Red Bull Cliff Diving, kan du gense hele konkurrencen på deres hjemmeside HER.

Sponsoreret indhold