Nyheder26. december 2011

Anne Sofie Espersen: Udsat for voldsom mobning

Både som barn og voksen har skuespilleren mærket mobningen på egen krop
Anne Sofie Espersen løb hjem og græd hos sin farmor i frikvartererne
Anne Sofie Espersen løb hjem og græd hos sin farmor i frikvartererne
 Foto: All Over

Anne Sofie Espersen deltog med stor succes i årets omgang Vild med dans - men deltagelsen i det populære danseprogram havde også en meget grim bagside af medaljen.

- Det er desværre et meget dansk fænomen blandt børn og voksne at stemple andre, som stikker ud af mængden og udråbe dem til et eller andet. Det er sørgeligt at mærke den forråelse, der er sket. På Facebook var der et fast kor af skribenter, der havde en rå tone og kaldte mig for klam, grim og liderlig i Vild med dans. Jeg havde lyst til at svare tilbage: "Av, av. Hvorfor skriver I det? I kender mig jo ikke", fortæller den 38-årige skuespiller til Billed-Bladet.

Læs også: Frøken Fræk: Våd afslutning

- Som mor bekymrer det mig også, når børn er på Facebook eller SMS og måske oplever noget af det samme. Jeg blev drillet i skolen, men i dag er det jo ikke kun i skolegården og i klubben om eftermiddagen, man kan blive udsat for det. Det fortsætter jo hele aftenen, og børnene får aldrig fred, fortsætter skuespilleren.

Anne Sofie Espersens store bekymring er i den grad forståelig - hun havde nogle meget grimme oplevelser under opvæksten i Hirtshals.

Læs også: Anne Sofie tør ikke køre bil

- Jeg gik i noget andet tøj end mine klassekammerater på Hirtshals Kommuneskole og kunne lide Prince og Madonna, som man bare ikke skulle synes om. Jeg kom i puberteten som en af de første, og det, syntes de andre piger, var ulækkert. Det udviklede sig til et mareridt, og jeg blev frosset ud. Jeg rendte hjem til min farmor og græd i frikvartererne. Hun tog mig i hånden og fulgte mig tilbage til skolen. "Nu sidder jeg herude og venter på dig. Du kan kigge ud, og jeg sidder her," sagde hun, men til sidst blev det for ondt. Jeg kan næsten ikke bære at tale om det.

Siden er Anne Sofie heldigvis kommet stærkt tilbage, og hun er i den grad ved at printe sig fast i danskernes bevidsthed; senest med sin medvirken i julekalenderen Ludvig og Julemanden.

Sponsoreret indhold