Anne-Grethe Bjarup Riis: Tuder til træning

Dansetræningen rører ved mange voldsomme følelser hos skuespilleren

Dansetræningen rører ved mange voldsomme følelser hos skuespilleren

Foto: Peter Grosen

Tre kejsersnit og en strutmave har været den evige kamp for den snart 43-årige skuespillerinde Anne-Grethe Bjarup Riis' deltagelse i "Vild med dans".

Men fredag aften blev en uges trampolinleg belønnet og røven blev reddet i endnu en uge.
Anne-Grethe kunne i sin lilla 50'er-inspirerede kjole efter en ugens træning på noget så utraditionelt som en trampolin holde den udskældte mave på plads.
Og smilet kunne ikke blive bredt nok. Den danseglade skuespiller har nemlig igennem de sidste uger på de bonede gulve haft både op- og nedture.

Voldsom reaktion

Nogle gange begynder jeg at tude. F.eks. da vi skulle lave en øvelse ryg mod ryg, og Michael skulle svinge mig bagover hans ryg, begyndte jeg at stortude. Jeg turde simpelthen ikke, og så græder jeg bare. Det er frygteligt, indrømmer Anne-Grethe, som er blevet voldsomt overrasket over hendes egen reaktion på dansen.

- Nogle tager på kanindræberkursus, bungyjumper eller kaster sig ud fra flyvemaskiner, men det er altså nok for mig at skulle slå en baglæns kolbøtte henover Michael.

Men det holder ikke den blonde mor til tre fra at kæmpe videre med dans og følelser - og når Anne-Grethe går i baglås og lukker ned, må Michael vise sig som den største og mest tålmodige pædagog for at manøvrere den farverige kvinde tilbage på plads.

Når det ramler

- Når det ramler for Anne-Grethe, så er jeg klippeblokken, og så er det vigtigt at give hende den tid, hun skal have, og så må vi finde ud af, hvad det i virkeligheden handler om, forklarer han.

De to har på den konto lært hinanden ualmindelig godt at kende, og betegner og regner hinanden for venner, der på få uger har fået solid grobund.
- Jeg føler mig tættere på hende, end jeg er på mange af mine venner, som jeg har kendt i flere år - og så har hun et godt hjerte, tilføjer han.

På hjemmefronten er der også fuld opbakning. - Børnene er vildt begejstrede. Osvald på 12 år synes, det er en fest! Han var med sidste gang og er bare stolt over, at mor svinger lårene. Og min mand bakker mig også op. Det gør han altid uanset hvad fanden jeg gør, konstaterer hun glad.

Og kroppen er også glad.
De - ifølge hende selv - ekstra kilo er røget, hun føler sig stram og mavemusklerne bliver heldigvis hårdere og hårdere for hver uge, der går.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close