Nyheder 20. maj 2009

Anne-Grethe Bjarup Riis: Rystet over at få et handicappet barn

For første gang fortæller skuespilleren om, hvordan det var at opdage, at hendes 2 år gamle søn ikke var velskabt
Anne-Grethe Bjarup Riis havde svært ved at tackle, at hendes søn blev født med et handicap
Anne-Grethe Bjarup Riis havde svært ved at tackle, at hendes søn blev født med et handicap
Foto: All Over

Da Anne-Grethe Bjarup Riis for lidt over 2 år siden blev mor for 3. gang, var det lidt af et chok der ventede hende, da hun vågnede op efter det planlagte kejsersnit. Det fortæller hun om i bogen "Lykken findes", som er skrevet af Camilla Miehe-Renard.

Det er første gang, at skuespilleren fortæller åbent omkring sønnen Gilberts handicap, som var svært for hende at vende sig til.

- Et par timer efter kejsersnittet vågnede jeg fortumlet op. Jeg kunne se på Bo, at der var noget i vejen. Jeg spurgte om Gilbert var sød, men Bo fremstammede, at Gilbert havde "noget" med sine hænder og fødder, fortæller skuespilleren i bogen ifølge BILLED-BLADET.

Født med båndsnører

Det syn, der mødte Anne-Grethe, da hun kiggede på sin nyfødte søns hænder og fødder, var skræmmende. Den lille drengs hænder så ud som om, der var elastikker der strammede omkring dem overalt og nogle af fingrene var vokset sammen. Og det samme gjaldt de små fødder.

Anne-Grethe og hendes mand Bo var i chok mens de ventede på lægernes undersøgelser af om deres søn havde yderligere sygdomme.

- Da vi fik konstateret, at det "kun" var de ydre ting med hænder og fødder, der var unormale, kunne vi nærmest ikke ånde lettet op. Vi havde gennemgået så meget angst og ulykke, og jeg så slet ikke min lille dreng - jeg så kun hans vanskabte fingre og tæer, fortæller skuespilleren ærligt i "Lykken findes".

Han er en skøn dreng

Allerede da Gilbert var 1 måned gamle, gennemgik han sin første operation. Siden er flere fulgt, men 2-årige Gilbert har stadig i hvert fald en operation igen.

- Om knap 1 år, skal han opereres for fjerde gang. Han er lige fyldt 2 år og er mobil nu. Han løber rundt og kan det hele. Han kan alting med fingrene og bruger dem bare på en lidt anden måde, siger den 43-årige mor til BILLED-BLADET.

Sponsoreret indhold