Anne Glad faldt om juleaften

Foto: All OverJulen handler om overskud og næstekærlighed, og ikke om gaveræs og perfekte småkager, mener livstilseksperten Anne Glad, som de fleste kender fra DR programmet "Kender du typen".

- Min mor går alting rundt med lidt portvin og guf til kvarterets og familiens gamle tanter op til jul. Den slags gør større forskel end perfekte småkager, bordpynt og gaver, siger Anne Glad.

Anne Glad har ikke opgivet børn

Alligevel røg hun selv i stress fælden sidste jul, da det var hendes tur til at holde den traditionsrige aften.
- Allerede inden desserten gik jeg omkuld af stress. Hvor fedt er det så lige, at marcipanen er lavet helt fra grunden af økologiske mandler, når værtinden er gået i dørken, næsten inden aftenen er begyndt, siger hun.

Grundig belært af den kedelige erfaring har ambitionsniveauet været droslet ned i år.
- Jeg har holdt jul hos mor på Fyn. Det er dog ikke ensbetydende med, at ligge på den lade side. Allerede længe før havde jeg lange lister med alt det, jeg kunne bidrage med. Det mangler bare andet, siger Anne Glad.

At julen ikke behøver at holdes slavisk på samme måde altid, er Anne Glad en varm fortaler for.
- Jeg kan godt lide at være åben for forandringer. De traditioner, vi kender i dag, er næsten alle kommet til os udefra. Lige bortset fra den med at sætte julemærker på vores julebreve, siger hun.

Alt det kan du læse mere om i bogen "Glad Juul", som sælges på www.gladjuul.dk. Overskuddet af salget går netop til julemærkehjemmene.


Anne Glad elsker sine bittesmå bryster. Læs hvorfor her

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close