Nyheder 27. januar 2015

Anne Gadegaard: Jeg er indbegrebet af MGP

Hun vandt børnenes MGP som 11-årig, og nu stiller hun op igen i de voksnes version
Anne Gadegaard
Anne Gadegaard
Foto: Peter GrosenHun kan allerede skrive grand prix-vinder på sit cv. I 2003 vandt den dengang kun 11-årige Anne Gadegaard fra Aarhus nemlig børnenes MGP med ørehængeren "Arabiens Drøm".

Nu er hun fyldt 23 år, og når årets melodi grand prix - vel at mærke for de voksne - løber af stablen i Gigantium i Aalborg den 7. februar, har hun muligheden for at snuppe en førsteplads i den prestigefyldte konkurrence.

- Jeg tænkte, at nu havde jeg chancen og så greb jeg den, fortæller Anne Gadegaard, der ikke gjorde sig mange overvejelser inden hun sendte nummeret "Suitcase" ind.

LÆS OGSÅ: Topløs Anne Gadegaard skaber debat

- Det eneste, jeg har tænkt, er, at jeg glæder mig til at optræde igen, det er det, der har kørt rundt i mit hoved. Jeg glæder mig virkelig til at stå på den scene, siger Anne Gadegaard, der de seneste år har holdt sig fra musikbranchens rampelys, og i stedet haft stor succes med sin egen blog.

Men nu trækker det i hende for at komme op på en scene igen.

- Jeg ville gerne lidt væk fra branchen, og så startede jeg en blog, der blev ret populær. Men da jeg fik chancen for at være med nu, så tænkte jeg, at det kunne være sjovt, siger sangerinden, der føler, at hun er i sit rette element:

LÆS OGSÅ: Er Anne Gadegaard blevet for tyk?

- Jeg er jo bare indbegrebet af melodi grand prix, og det vil jeg altid være. Uanset hvor lang en pause jeg holder, så vil jeg altid være kendt som hende, der sang "Arabiens Drøm". Men det har jeg det helt fint med, for jeg elsker melodi grand prix, siger sangerinden.

Sangen "Suitcase" er skrevet af Anne Gadegaards kæreste, Micky Skeel, og den svenske producer Magnus Funemyr, og handler ifølge sangerinden om, at man skal gøre sine drømme til virkelighed.

LÆS OGSÅ: Anne Gadegaard: Fra barnestjerne til supersild

- Det synes jeg, er et godt budskab: Man skal ikke bare sidde derhjemme, man skal ud og gøre noget ved det. Jeg føler, at jeg synger det til andre unge piger og drenge også, for den sags skyld, fortæller grand prix-stjernen og uddyber:

- Der er jo mange, der har svært ved at komme ud af deres skal, og de ved ikke, hvor de skal starte henne, så det er noget med at afsøge sine muligheder og se at komme frem, siger hun.

Tanken om sine egne muligheder for at gå hen og blive dobbelt grand prix-vinder, får sangerinden til at smile genert:

- Jeg tør slet ikke tænke de tanker. Det ville jo være en drøm, siger hun.

Årets melodi grand prix har Jacob Riising og Esben Bjerre som værter, og bliver sendt på DR1 klokken 20. den 7. februar.

Sponsoreret indhold