Nyheder 28. august 2015

Anne Dorte Michelsen beskyldt for at udnytte håndværkere

Anne Dorte Michelsen, der blandt andet er kendt fra 80'er-popgruppen "Tøsedrengene", har gjort sig upopulær ved fagbevægelsen 3F, som mistænker hende for ”social dumping”. Nærmere betegnet mistænker de hende for at bruge billig, udenlandske håndværkere uden danske papirer og overenskomster
Claus Poulsen

- Jeg vil ha’ en HANDYMAN, en HANDYMAN, en HANDYMAN – én der kan sætte mit hus i stand, jeg ønsker mig en HANDYMAN.

Sådan sang Anne Dorte Michelsen i 1990’erne – og netop nu er der da også håndværkere i fuld gang med at renovere sangerindes rækkehus på Vesterbro i København.

Men renovationen foregår ikke, som den burde, hvis det står til fagbevægelsen 3F.

3F kritiserer nemlig sangerinden, der blandt andet er kendt fra popgrupperne ”Tøsedrengene” og ”Venter på far”, for ikke at have papirerne og forholdene i orden i forbindelse med renovationen af hendes rækkehus på Carstensgade på Vesterbro.

Det skriver avisen.dk.

3F har tidligere på måneden ”ved selvsyn” konstateret, at tingene ikke var i orden. Blandt andet kunne 3Fs udsendte Robert Olejnik konstatere, at han ikke måtte tale med de fire håndværkere, der kom fra Litauen.

- Da jeg spurgte ind til deres løn, svarede de blot, at "vi får mere end i Litauen", fortæller Robert Olejnik ifølge avisen.dk.

Derudover mener Robert Olejnik, at der heller ikke var det lovkrævede CVR-nummer på den hvide håndværkerbil, som de fire litauiske håndværkere kørte i. Derudover manglede der ifølge Robert Olejnik også det såkaldte ”velfærdsforhold” for håndværkerne:

- Efter tre dages byggeri på samme sted skal der være en skurvogn eller lignende med adgang til toilet, bruser, skabe og køleskab. Men det var der overhovedet ikke her. De såkaldte velfærdsforhold var slet ikke i orden. Det er ikke nok som i dette tilfælde, at ejeren har sagt, at håndværkerne godt må bruge husets toilet, siger Robert Olejnik til avisen.dk.

Robert Olejnik fra 3F har af den årsag henvendt sig til Skat.

Sangerindens mand, skuespilleren Carsten Kressner, afviser pure over for avisen.dk, at der skal foregå social dumping i forbindelse med renoveringen af parrets rækkehus:

- Vi afviser fuldstændig, at der skulle være foregået sort arbejde eller andre ulovligheder her på matriklen. Vi har specifikt krævet, at alt arbejde udføres i overensstemmelse med lovgivningen. Vi mener, vi har haft et vel tilrettelagt byggeforløb under ordnede forhold, skriver Carsten Kressner til avisen.dk.

Sponsoreret indhold