Nyheder4. november 2015

Anna Gaarslev: Jeg får dårlig samvittighed

Europa-korrespondent Anna Gaarslev elsker at opleve mennesker, lande og spændende begivenheder - men jobbet kræver også visse ofre på familiefronten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anna_gaarslev_aop_2.jpg
 All Over Press

Anna Gaarslevs mand har sin egen kommunikationsvirksomhed og er også chef derhjemme i de dage, hvor hun er på opgave rundt omkring i Europa. Børnene er vant til, at hun indimellem er væk nogle dage, og at det ikke altid på forhånd er muligt for hende i god tid at sige, hvornår hun næste gang skal af sted.

Selv om familien er vant til det, kan hun godt få dårlig samvittighed over at være væk i døgn ad gangen indimellem:

– Hvis det nogle gange gør ondt i det her job, så er det, når jeg skuffer mine børn. Så skal jeg bare huske, at det nok er hårdere for dem, end det er for mig. For jeg har valget. Nu har de så heldigvis en fantastisk far, der også er en fantastisk kammerat over for mig, siger hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Rie Helmer: Jeg er i mine følelsers vold når jeg laver tv

Anna Gaarslev har sit drømmejob som Europa-korrespondent. Det passer hendes temperament, at der er en uforudsigelighed i det, og at emnerne skifter med nyhedernes vekslen. Hun ville kede sig, hvis alt i tilværelsen var fastlagt efter den samme rutine år ud og år ind. Som hendes arbejde er nu i DR, kan hun skiftevis koncentrere sig helt om at være på job i nogle døgn og fuldstændig om at være hjemme i andre døgn:

– Hvis man gerne vil rejse, men også gerne vil være nogens mor og nogens kone, så er Europa virkelig godt. Turene er som regel forholdsvis korte, det er nemt at komme frem og tilbage, og der er ingen tidszoneforskelle, som giver jetlag. Og så er der lige nu så mange udfordringer i at arbejde i Europa. Jeg føler mig meget privilegeret, fordi jeg kan få lov til at beskæftige mig med det, jeg finder allermest spændende og gøre det på en måde, så jeg ikke er for lang tid væk fra mine børn ad gangen, fortæller hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Ulla Essendrop: Jeg var forældreløs i 2 år og 9 måneder

Når hun tager til lufthavnen for at flyve til England, Sicilien, Ungarn eller et andet land, slipper hun kontrollen med, om der er rugbrød nok til morgendagens madpakker, og om der er styr på kørsel til børnenes fritidsinteresserer:

– Mit liv er brolagt med fødselsdage og skolefester, jeg ikke kan komme til. Det er jeg ikke stolt af. Men omvendt kan kvinder godt have en tendens til at blive familiens projektledere. Da er det jo rigtig godt at være kvinden, der er væk en gang imellem. For så er man nødt til ikke at være projektleder. Og lade dem selv huske på, hvornår der er svømning. Når jeg er af sted, bliver tingene bare ikke gjort på min måde. Og ved du hvad: Det er så fint. Det er godt for alle, siger Anna Gaarslev til SØNDAG

Sponsoreret indhold