Nyheder13. september 2007

ANNA DAVID BLEV VOLDTAGET

Sangerinden står nu frem og fortæller om den rædselsfulde nat, da hun var 17 år. Hun håber på at kunne hjælpe andre voldtægtsofre
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/annadavid-jpg.jpg

Man tror jo, at voldtægt er noget med én, der hopper frem fra en busk. Sådan er det jo nærmest kun en gang ud af hundrede. Det sker meget oftere, at voldtægter begås af venner eller kærester. Jeg kender selv fire piger, der har oplevet det samme, fortæller Anna David et stort interview med B.T.

Sangerinden har valgt at stå frem med sin historie om den nat for fem år siden, hvor en bekendt voldtog hende. Annas håb er, at kunne hjælpe andre voldtægtsofre.

- Bare da jeg sad på Rigshospitalet kl. fem om morgenen, var der måske 15 andre piger, der havde oplevet det samme som mig. Det er skræmmende, siger Anna David .

- Rigshospitalet vil helst have, at man melder personen til politiet med det samme. Ellers vil politiet ikke køre dig ind til Rigshospitalet. Men man tænker jo overhovedet ikke klart i den situation. Jeg endte med at betale en taxi selv. Jeg synes ikke, det er en okay måde at behandle en teenager på fra politiets side, fortæller hun.og fortsætter;

- Jeg kunne ikke overskue det. Jeg troede, at jeg ville glemme det, hvis jeg lod som ingenting. Det kan man selvfølgelig ikke. Det er menneskeligt, at man prøver at gøre det til noget småt. Jeg blev tilbudt en mægling med ham, der gjorde det. Det var jeg slet ikke interesseret i. Hvad skulle jeg bruge det til?

- På kort tid tog jeg 12 kilo på. Så meget spiste jeg. Jeg følte mig som en zombie. Jeg følte jeg svævede hen over gaden. Svarede ikke på mine venners beskeder. Rygtet om det bredte sig hurtigt på gymnasiet. Det er svært for en 17-årig at tackle. Heldigvis har jeg altid haft gode venner, som også støttede mig dengang.

Anna Davids sang "En Lille Pige" er inspireret af hendes rædselsfulde oplevelse.

- En masse piger skrev breve til mig efter Fuck Dig med historier om deres kærester. Andre havde oplevet grimme ting. Såsom voldtægt. De skriver tak for sangen, som har hjulpet dem videre i deres liv. Det er meget personligt at skrive, at man er blevet voldtaget til et menneske, man ikke kender. Det har gjort enormt indtryk på mig. Et eller andet sted har det åbenbart været på tide, at der udkom sådan et nummer, der henvender sig til kvinder.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom meget mere fokus på emnet i folkeskolen, specielt i seksualundervisningen. Jeg har aldrig hørt om emnet voldtægt i skolen selv. Unge har ikke den nødvendige viden. Drenge skal forstå, at når en pige siger nej, siger hun nej. Også voksne mænd for den sags skyld. Selvom drenge har virkelig meget lyst, er det ikke okay at forgribe sig på en pige, siger Anna David, der nu vil hjælpe andre voldtægtsofre:

- Hvis jeg kan gøre noget for at gøre opmærksom på et tabu, er jeg glad.

Sponsoreret indhold