Anmeldelse: "Rejsen til Saturn"

Intet er helligt og slet ikke kongehuset, når der gøres nar af samfundet i \

Intet er helligt og slet ikke kongehuset, når der gøres nar af samfundet i "Rejsen til Saturn"

Foto: Nordisk Film

Folkene bag animationshittet "Terkel i Knibe" har uforfærdet kastet sig over en sand klassiker i dansk tegneseriekunst: Claus Deulerans "Rejsen til Saturn" fra 1977. Deres uforfærdethed belønnes stort. Filmen er fuldstændig forrygende. Et kodylt komisk mesterværk.

Måske vil kendere af Deulerans originale værk savne en stribe subtile finurligheder eller to. Måske vil de føle, at filmens skabere er gået lige lovlig respektløst til værks i deres opdatering af den oprindelige historie.

Men alle vi andre kan bare læne os tilbage i biografsædet og skraldgrine af den afsindige humor, iblandet et ordentligt sygt skvæt samfundssatire. Intet er helligt og slet ikke kongehuset.

Vi er stadig på rumekspedition med en samling bøvede danske astronauter med kaptajn Arne Skrydsbøl i spidsen. Frank Hvam lægger stemme til den grinagtigt selvovervurderende ekspeditionsleder, og han alene er hele filmen værd. Kors i rummet, hvor er det morsomt.

Se web-TV fra gallapremieren på "Rejsen til Saturn" HER.

Titel: "Rejsen til Saturn"
Stemmer: Casper Christensen, Frank Hvam, Iben Hjejle, Simon Jul Jørgensen, Ali Kazim, Peter Belli, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj og Klaus Bondam
Instruktør: Thorbjørn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen og Craig Frank

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close