Nyheder30. marts 2009

Anmeldelse: "Fri os fra det onde"

Hovedrollerne bliver desværre overskygget af de fantastiske og morsomme biroller
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/film-og-tv/anm-fri-os-fra-det-onde1-jpg.jpg

Advokaten Johannes (Lasse Rimmer) flytter væk fra storbyens ræs og vender hjem til barndomsbyen i Jylland med sin kone Pernille (Lene Nystrøm) og deres to børn.

I landsbyen bor også Johannes' bror Lars (Jens Andersen), som er langturschauffør, og hvis kæreste Scarlett (Pernille Valentin) er gravid. Derfor beslutter Lars, at nu er det tid til at skabe et nyt liv for sig selv - et bedre liv.

Men skæbnen vil, at Lars kører den ældre dame Anna ned. Han vil ikke tage skylden for ulykken og planter i stedet beviserne hos landsbyens eneste indvandrer, bosnieren Alain. Så er grunden lagt til et drama, der får de ondeste sider frem i de primitive landsbyboere.
"Fri os fra det onde" er en film om det gode og det onde i os alle.

Stand-up'eren Lasse Rimmers debutpræstation er ikke noget at skrive hjem om, og et ellers hæderligt forsøg fra popsilden Lene Nystrøm bliver overstrålet af en fænomenal Jens Andersen. Han blev kendt for sin rolle som mobilnørden Polle fra Snave og gør det fantastisk som den svedige og beskidte langturschauffør Lars.

Instruktøren Ole Bornedal beskriver selv sin film som en folkekomedie i mol - og som beskuer må man da også flere gange undertrykke trangen til at grine højt over de absurditeter, der flimrer hen over lærredet.

Højdepunktet i tragikomikken er, da bonderøven Lars finder kæresten Scarlett i seng med en anden mand og så poetisk udtrykker sin forargelse: "Man æder sgu da ikke lort, hvis man godt kan li' kaviar".

Her kan du se web-tv fra gallapremieren.

Sponsoreret indhold