Anklageskrift: Bille bed betjent

Nicki Bille er nu officielt tiltalt for vold mod politiet.

Nicki Bille er nu officielt tiltalt for vold mod politiet.

Foto: All Over PressNicki Bille Nielsen, der tjener til dagen og vejen i norske Rosenborg, bed fra sig, da han om natten den 18. april i år blev anholdt af to betjente i Antonigade i det indre København.

LÆS OGSÅ: Nicki Bille tiltalt for vold mod politiet

Det fremgår af anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Forinden havde Nicki Bille Nielsen udøvet hærværk mod en cykel og en parkeringsautomat, der blev ufrivillige ofre for angriberens sparketeknik.

Nicki Bille Nielsen havde været i byen torsdag aften den 17. april, og det var blevet natten til fredag, da angriberen tilsyneladende ikke kunne styre sig efter at have indtaget en uspecificeret mængde alkohol.

LÆS OGSÅ: Nicki Bille klager over politiet

Den ukontrollerbare brandert resulterer nu i tre tiltaler mod angriberen.

Han er tiltalt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han "udviste støjende og voldelig adfærd, idet han råbte op og sparkede til en parkeringsautomat og en cykel, hvilken adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige og orden".

Nicki Bille er endvidere titalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, stk. 3, der handler om at forsøge at forhindre politifok i at udføre deres arbejde, fordi han "spændte kroppen og strittede imod, da betjentene ville lægge ham i håndjern".

LÆS OGSÅ: Nu må han ikke drikke mere

Den mest alvorlige tiltale mod Bille er den om overtrædelse af paragraf 119, stk. 1, der omhandler vold mod tjenestemand i funktion.

I anklageskriftet står der, at Bille bed den ene betjent i højre arm under transporten fra Antonigade til Station City på Halmtorvet.

Sagen ventes at komme for byretten i oktober.

26-årige Bille var til træning i dag i Rosenborg, skriver vg.no.

- Jeg har kendt til tiltalen i tre-fire uger. Jeg har levet mit liv på samme måde som hele tiden og tænker ikke på det. Jeg så gerne, at det blev afgjort tidligere end i oktober, og jeg vil først kommentere sagen, når den er afgjort i retten, siger Nicki Bille til flere norske medier.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close