Nyheder27. oktober 2021

Anklager afviser ikke sigtelser i sag om dræbt filmfotograf

Alt er på bordet i sagen om Halyna Hutchins, der døde i en ulykke på et filmset, siger distriktsanklager
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/baldwin_ked_0.png
 Twitter

Fredag vågnede vi danskere om til en frygtelig nyhed om, at Hollywood-stjernen Alec Baldwin ved en fejl havde skudt en filmfotograf, der er efterfølgende mistede livet.

Men Baldwin var i timerne efter at finde på politistationen, hvor han afgav vidneforklaring.

Alec Baldwin forlod stationen uden nogen form for sigtelser, og det virkede lidt til set udefra, at det tragiske uheld måske ville ende uden sigtelser.

Men nu kunne noget tyde på, at det i hvert fald ikke er sikkert.

Distriktsanklager Mary Carmack-Altwies udelukker ikke at sigte nogen i sagen om den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins, der i en ulykke blev skudt og dræbt på et filmset torsdag i sidste uge.

Det siger hun til den amerikanske avis The New York Times.

- I øjeblikket er alt, inklusiv sigtelser, på bordet, siger Mary Carmack-Altwie, der er distriktsanklager i Santa Fe County i den amerikanske delstat New Mexico.

Det var den 63-årige Hollywood-stjerne Alec Baldwin, der i en ulykke skød og dræbte den 42-årige filmfotograf under optagelserne til westernfilmen "Rust".

Baldwin er filmens producer og hovedrolleindehaver.

Filminstruktør Joel Souza blev også ramt og såret på settet.

Ud over at fokusere på, hvilken type kugle der var i pistolen, der dræbte Hutchins, har efterforskningen rettet fokus mod, hvem der havde placeret ammunitionen i denne, fortæller Mary Carmack-Altwies.

- Der var en enorm mængde kugler på dette set, og vi er nødt til at finde ud af, hvilke typer de var, siger distriktsanklageren til avisen.

Hun nævner ikke specifikt, hvilket slags våben, der blev brugt, men siger, at der var tale om et "rigtigt våben" og altså ikke bare en rekvisit.

Hidtil er ingen blevet sigtet eller anholdt i sagen.

Alec Baldwin har tidligere meddelt, at han samarbejder med politiet om efterforskningen.

Det var filmens medinstruktør, der rakte skuespilleren våbnet med forsikring om, at det var ufarligt. Men det viste sig dog at være skarpladt

- Han (Alec Baldwin red.) virker til med rimelighed at have troet, at dette ikke var et ladt våben, siger Gregory Keating, juraprofessor ved University of Southern California i USA, til nyhedsbureauet AFP.

Bryan Sullivan, der er juridisk rådgiver, siger til nyhedsbureauet, at sagsanlæg i forbindelse med sagen sandsynligvis vil være rettet mod Baldwin, filmens produktionsselskab og de andre producere.

Og derudover "enhver, der kom i den mindste form for i kontakt med våbnet".

Optagelserne af "Rust", der har været i gang siden 6. oktober, blev øjeblikkeligt standset efter ulykken.

Sponsoreret indhold