Nyheder 9. november 2009

Anita Lerche: Blondinen er Bollywood-babe

Se den populære dansker optræde for sit indiske publikum på punjabi
Anita Lerche har lagt alverdens indere for sine fødder med sit smukke udseende og skønne sang
Anita Lerche har lagt alverdens indere for sine fødder med sit smukke udseende og skønne sang
Foto: Martin Høien

Håret er lyst, hun er født i Herlev, øjnene er klare blå og så har hun netop udgivet en single på punjabi. Sproget bliver talt i Pakistan og det nordvestlige Indien, og selv om Anita Lerche ikke taler punjabi, har hun stor succes med musikken.

- I starten troede de også, at jeg mimede, fordi de ikke kunne forstå, at en blond, dansk pige kunne synge punjabi så perfekt, siger hun til B.T.

Hun har lært de farverige sange udenad og allerede i 2006 udgav hun sit første album på det fremmede sprog og frygtede, at ingen gad høre den hvide kvinde.

- De ville godt lige se, om jeg overhovedet kunne finde ud af det. Så sang jeg for dem, og dagen efter var det i alle aviser, siger hun om sit første pressemøde til MetroXpress.

I 2007 stod hun bag en hindi-sang for det indiske cricketlandshold, der i det år deltog i verdensmesterskaberne.

- I indien blev det meget hurtigt stort, og alle kendte mig bare. Men deres medier når vidt ud, for punjabier over hele verden ser det. Så indiske punjabier i England og Canada og alle mulige steder kendte mig også.

Selv om hun altså længe har været en sand Bollywood-stjerne, så er det først nu, at danskerne er ved at få øjnene og ørerne op for de farverige sange.

Se Anita optræde med sangen "Mela".

Sponsoreret indhold