Nyheder17. oktober 2023 (opd. 17. oktober 2023)

Angreb i Bruxelles: Det tredje offer er også svensker

En tredje person, der blev alvorlig skadet, men er uden for livsfare, i angreb i Belgien, er også svensker, oplyser belgisk anklager tidlig tirsdag morgen

En tredje person, der blev alvorlig såret i mandagens angreb i Belgiens hovedstad, Bruxelles, er også svensk statsborger.

Han er indlagt på et hospital med alvorlige skader, men er uden for livsfare.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT. Bureauet citerer den belgiske anklager Frédéric Van Leeuw.

I løbet af natten skrev belgiske medier ifølge DR, at den tredje person var en lokal taxachauffør, men det er nu blevet korrigeret af den belgiske anklagemyndighed.

To svenske statsborgere blev skuddræbt mandag aften kort før en fodboldlandskamp mellem Belgien og Sverige. Den formodede gerningsmand er fortsat på fri fod tirsdag morgen.

Hverken alder eller køn på ofrene er blevet offentliggjort.

Den belgiske anklagemyndighed har oplyst, at motivet for drabene var ofrenes nationalitet. Gerningsmanden skulle have specifikt gået efter svenskere, og det ene offer skulle have været iført en svensk landsholdstrøje.

Den mistænkte er en tunesisk immigrant, som har opholdt sig ulovligt i Belgien, har Belgiens premierminister, Alexander De Croo, bekræftet tirsdag morgen.

Alexander De Croo udtrykte på et pressemøde tidlig tirsdag morgen sin dybeste medfølelse med "de to svenske statsborgeres familier og venner".

Han omtalte gentagne gange drabet som en "terrorhandling".

- Terrorisme er rettet mod folk alle steder. Gerningsmændene prøver at indgyde frygt, mistillid og opdeling i vores frie samfund. Terrorister skal forstå, at de aldrig kommer til at lykkes med deres formål.

Sponsoreret indhold