Nyheder20. marts 2016

Andrew Murray: Blachman valgte mig fra

Cutfather, Pernille Rosendahl og Thomas var dommere i 2011, da den 53-årige englænder nåede til bootcampen. Et dårligt sangvalg blev dengang hans exit – nu er han Blachmans store håb
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160313-andrew_murray-tsl-0016.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Han er strøget direkte videre fredag efter fredag.

Og hver gang med Thomas Blachman i ekstase over de rockede og personlige fortolkninger af Elvis, Scorpions eller senest David Bowie.

Men faktisk er det ikke første gang, 53-årige Andrew Murray prøver lykken i ”X Factor”.

Thomas Blachmans eneste tilbageværende ”X Factor”-håb deltog således også for fem år siden.

– Jeg har faktisk været med før. I 2011. Jeg nåede kun til den store bootcamp, men der blev jeg kasseret på grund af et dårligt sangvalg. Det blev slet ikke vist. Jeg tror, det var ret enstemmigt, at jeg blev valgt fra.

Dommerne var Pernille Rosendahl, Cutfather og så Thomas.

Han kunne ikke huske mig – heldigvis, griner Andrew, da SE og HØR møder ham i hjembyen Helsingør efter endnu en fredag, hvor Danmark sendte ham direkte videre.

– Jeg ved ikke, hvorfor jeg lige præcis meldte mig igen i år. De havde ændret formatet til ”5 Chair”. Det var til min fordel, for min stærke side er at stå på en scene, lyder det ærligt fra Murray, der er født i England.

https://imgix.seoghoer.dk/x-factor_4-2016-122-cpo.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

– Jeg har lært utrolig meget af Blachman. Jeg vil beskrive det som en symbiose. Jeg er hans eneste tilbage, og jeg har hans fulde opmærksomhed. Han kan være hård, men det har jeg godt af – at få et spark i røven en gang imellem, fortæller Andrew, som i 2011 blev vraget af selvsamme Blachman (Foto: Claus Poulsen)

Fyret efter ulykke
De seneste 28 år har han dog haft base i Danmark.

– Jeg boede i England, indtil jeg var 25 år. Jeg er uddannet keramiker, men jeg kunne ikke rigtig tjene penge nok til øl og motorcykler.

- Jeg blev jord- og betonarbejder, men efter et uheld med en vejtromle, hvor jeg kørte og tænkte på min kæreste, væltede jeg med den ned ad en skråning, husker Andrew og tager en mundfuld kaffe på stamstedet Miss Coffee i gågaden.

Ulykken endte i en fyring, men det fik ikke Andrew ned med nakken.

Han knoklede som tømrer, da et besøg hos en veninde i Danmark udviklede sig til mere, end Andrew nogensinde havde drømt om.

– Vi besøgte nogle andre venner i København. Jeg holdt kontakten med dem, og så spurgte jeg, om jeg ikke måtte komme til Danmark for at prøve at bo her. Det var egentlig kun kortsigtet, men så hang jeg bare ved, fortæller ”X Factor”s alderspræsident.

Se SE og HØRs hyldest til X Factor-deltageren med den imponerende røst:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Kvinderne vil ha’ mig
Og sproget fik han hurtigt tjek på.

– Jeg begyndte på lærerseminariet, fire år efter at jeg var flyttet hertil. Den allerførste dag mødte jeg Marias mor, fortæller Murray, som i dag er single og far til en voksen datter.

Indtil for nylig boede Maria hjemme hos farmand i Helsingør, men nu har han det hele for sig selv.

[node:aller-related-content]

Når der ikke står ”X Factor” i kalenderen, arbejder Andrew på Coloplast, fisker og synger i et af sine mange bands.

En kvinde ved hans side er der ikke lige nu.

– Jeg får mange venneanmodninger på Facebook fra især kvinder. Kærligheden kommer, hvis den kommer. Så byder jeg den velkommen, men i øjeblikket har jeg ikke tid, fastslår sangcharmøren, der fredag kl. 20 skal fortolke David Bowie.

https://imgix.seoghoer.dk/20160313-andrew_murray-tsl-0002.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– Min trommeslager var forbi i går, og vi fik lige et par bajere, afslører Murray, da han ankommer til interviewet med SE og HØR. Et af hans tre bands hedder The Counzil (Foto: Thomas Laursen)

Se et galleri med deltagerne i denne sæson herunder:

X Factor 2016 (deltagere til liveshows)

Sponsoreret indhold