Nyheder13. september 2023

Andreas Mogensen: - Jeg elsker at kigge ned på Jorden

Den danske astronaut Andreas Mogensen svarer onsdag eftermiddag på spørgsmål fra amerikanske skoleelever
Andreas Mogensen svarede ikke G-påvirkningen, da en amerikansk elev spurgte, hvad det bedste ved jobbet som astronaut er. 
Andreas Mogensen svarede ikke G-påvirkningen, da en amerikansk elev spurgte, hvad det bedste ved jobbet som astronaut er.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den danske astronaut Andreas Mogensen deltager onsdag eftermiddag i et live uddannelsesevent fra den Internationale Rumstation ISS.

Her svarer han og hans medastronaut Frank Rubio på spørgsmål fra elever fra Chapel Hill-Carrboro City Schools i North Carolina direkte fra rumstationen.

Et af børnene spørger, hvad der er det bedste ved at være i rummet.

- Jeg elsker at kigge ud af vinduet og se ned på Jorden. Især når jeg kan genkende lande, øer og vulkaner. Det er meget specielt, siger Andreas Mogensen.

En anden elev vil vide, om det er muligt at dyrke planter i rummet. Det forklarer han, at man godt kan.

En pige spørger, hvordan det føltes at lette fra Jorden i rumraketten.

- Det var et meget specielt øjeblik. Det var kulminationen af mange års venten og træning. Raketten accelererer meget hurtigt. Det var en meget imponerende oplevelse, forklarer Andreas Mogensen.

Arrangementet, der er arrangeret af Chapel Hill-Carrboro City Schools, har til formål at inspirere elever, der ikke normalt ville vælge den vej, til at forfølge videnskabelige karriereveje, oplyser Nasa.

Sponsoreret indhold