Nyheder9. december 2016

Andreas Jessen bevarer juletraditioner efter farens død

Skuespilleren Andreas Jessen mistede sin far for to år siden, men familien forsøger at holde jul som før.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den_anden_verden_dm-0080-2016.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Juleaften bliver ofte fejret i selskab med ens familie, og dem man har allerkærest. Her er traditioner og julehygge i fokus, når juletræet lyser hjemmet op.

Sådan har det også altid været hjemme hos familien Jessen.

Men i 2014 mistede skuespilleren Andreas Jessen sin far og siden da har der manglet en person ved julebordet.

- Vi forsøger at holde fast i at holde jul på samme måde og med samme del af familien, så den eneste ændring er, at han ikke er der, fortæller den unge skuespiller.

- Det er ikke sådan noget med, at vi pludselig tager ud og rejser eller gør noget andet. Jeg har en dejlig familie og vi er tætte, så jeg nyder stadig julen, selv om han ikke er her, fortsætter han.

Andreas Jessen husker tydeligt den sidste jul, han havde med sin far, et par måneder inden han døde af kræft. Her vidste familien godt, at det ville være den sidste jul, de havde sammen.

- Året efter savnede jeg ham da, men efter et længere sygdomsforløb var jeg forberedt på, at han ville gå bort. Så forberedt som man nu kan være på sådan noget, lyder det fra Andreas Jessen, der selv er far til en 2-årig søn.

Selv om det gamle ordsprog siger, at tiden læger alle sår, så er det altså alligevel svært at mangle en så vigtig person i juletiden.

- Der er selvfølgelig et kæmpe savn, og det bliver jo lidt mere udtalt på for eksempel juleaften, på hans fødselsdag eller dødsdag. Men især juleaften. Det er jo familiens fest, så der er det tydeligt, fortæller den ærlige skuespiller.

Andreas Jessen spiller med i DR's nye julekalender "Den anden verden".

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold