Andrea Vagn Jensen: Syg søn

Der blev vendt op og ned på tingene, da Andrea Vagn Jensens søn fik diagnosen \

Der blev vendt op og ned på tingene, da Andrea Vagn Jensens søn fik diagnosen "mild autisme".

Foto: All Over

For fire år siden fik Andrea Vagn Jensen en rigtig svær besked. Hendes 10-årige søn Felix fik stillet diagnosen mild autisme. Det fortæller skuespilleren i denne uges nummer af ALT for damerne.

- Det var svært at erkende, at mit barn ikke er som de andre børn og har nogle udfordringer. Både Mikkel og jeg har været igennem en form for erkendelsesproces og en sorgproces. Det sværeste er det med kammerater og fællesskab - når man ser en flok knægte, som render og spiller fodbold og har et sammenhold, den slags er svært for Felix, og det gør ondt som mor. Vi skal stille mere op, og vi har ufatteligt mange samtaler om, hvordan det går, hvad vi gør rigtigt, og hvad vi gør forkert, siger Andrea til damebladet.

Andrea Vagn Jensen: I Sorg

Desværre betød diagnosen også, at Andrea måtte trække sin søn ud af folkeskolen og i stedet placere ham i en specialskole for børn med sociale vanskeligheder.

Faren for, at han ville blive tabt på gulvet, fordi han ikke passede ind, var for stor, mener skuespilleren.

Maries hemmelighed: Autisme i familien

- Var der en større rummelighed og flere ressourcer til den støtte, der skal til for at få flere med, så var der masser af de børn, som slet ikke behøvede at få en diagnose, og på den måde behøvede at få det stempel i panden, tilføjer hun.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close