Nyheder10. juni 2009

Anders Matthesen: Succes giver ansvar

Den folkekære komiker tænker meget over sit ansvar som rollemodel, og hvilke signaler han sender
Anden oser af succes, men tænker også meget over det ansvar, den giver ham
Anden oser af succes, men tænker også meget over det ansvar, den giver ham
 Foto: Michael Medgyesi

Du kender ham fra hans stand-up-shows, teaterroller, rapmusik og julekalender. Og på fredag er der premiere på "Sorte kugler", en komedie, som Anders "Anden" Matthesen har skrevet og instrueret, og hvor han selv spiller hovedrollen.

Man kan faktisk sige, at Anden er gået hen og blevet folkekær.

- Til mit sidste show kom der alle mulige slags mennesker: unge, gamle, børn, rockere - ja alle. Så jeg har vist udvidet rammerne for, hvad folkelighed er, fortæller Anden i et meget åbenhjertigt interview i den seneste udgave af Femina.

Med den hylende morsomme "Terkel i knibe" fik Anden også fat i en del af det yngre publikum, og han er godt klar over, at hans succes har gjort ham til en rollemodel for mange. Derfor mener han også, at han må leve med et stort ansvar.

- Succes giver ansvar. Jeg prøver at give folk en god behandling og lytte til de unge komikere, der har brug for hjælp. Hvis jeg er en figur, der bliver set som en, der sætter en standard, så er jeg nødt til at leve efter nogle sunde idealer, forklarer den tyndhårede komiker og kommer med et eksempel.

- Hvis jeg kommer kørende i et stort fedt dollargrin, der trækker en flænge i ozonlaget, er det er dårligt signal. Jeg må have en elbil. Sådan noget tænker jeg meget over, bedyrer Anden.

Privat har han dog ikke det helt store ansvar, da han som 33-årig stadig er single.

- Jeg har ikke børn, hund, kæreste eller noget som helst, så jeg føler mig lidt ligesom et kæmpestort barn, der har fået et checkhæfte og et fyldt køleskab, og som bare må være længe oppe hver nat.

Du kan læse meget mere om Anden på femina.dk

Sponsoreret indhold