Nyheder 27. februar 2010

Anders Matthesen: Misbruges af nazister

Den folkekære komiker udnyttes af en højreekstremistisk gruppe, der bruger hans show i propagandavideo
Anders Matthesens kommentarer om sin hudfarve og sit lands flag bliver nu misbrugt af en højreekstremistisk gruppe
Anders Matthesens kommentarer om sin hudfarve og sit lands flag bliver nu misbrugt af en højreekstremistisk gruppe
Foto: Thomas Laursen

I sit show "Anden vender tilbage" fortæller multitalentet Anders Matthesen blandt andet en joke, hvori han brokker sig over, at man ikke må sige at man er stolt af at være hvid, når nu man godt må være stolt af at være sort.

Matthesen siger også, at han går rundt med dannebrogsflag, fordi han er stolt af at være dansker, og det har fået gruppen "Danmarks Nationale Front" til at lave en propagandavideo, hvor flere klip fra Andens show indgår.

- Det er enormt frustrerende og beklageligt, at folk misbruger tingene på den måde. Det er i øvrigt også taget fuldstændig ud af en sammenhæng for hele pointen i showet er jo præcist omvendt, fortæller Anders Matthesens manager, Cemille Rosenberg, til 180Grader.dk.

Endnu ikke fjernet

Hun forklarer, at komikeren ærgrer sig over, at danskheden og det danske flag er blevet noget, som man skal skamme sig over, fordi nationalister tager patent på danskheden og det danske flag, og at han naturligvis gerne vil have videoen fjernet fra nettet hurtigst muligt.

- Vi overvåger den slags ting, og når det bliver brugt i sådan en sammenhæng, så henvender vi os straks til dem, der har lagt det ud, og beder dem om at fjerne det. De her mennesker har nægtet at gøre det, og derfor har vi anmeldt det til dem, der administrerer siden, men det tager desværre alt for lang tid for administratorerne at fjerne tingene, afslutter Cemille Rosenberg.

Sponsoreret indhold