Nyheder17. juni 2008

Anders Fogh: Nu med cykelhjelm

Der var ikke kun kedelige diskussioner og powerpoints ved Nordisk Ministermøde ved Göta Kanal i Sydsverige - også lidt motion blev det til for de forsamlede jakkesæt
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/foghcykelhjem2-jpg.jpg

Anders Fogh Rasmussen er set med en cykelhjelm på hovedet. Men modsat hans forgænger, Poul Nyrup Rasmussen, som mistede magten delvist på grund af den ømme plastikforanstaltning, var Foghs sorte hjelm perfekt afstemt efter ministerens fleece-jakke i samme nuance og stod i tilpas kontrast til hans skriggrønne cykel.

Det er 13 år siden, Poul Nyrup hoppede i en alt for lille hjelm i et cykelløb imod franske atomprøvesprængninger. Det fik den borgerlige presse til at gøre tommetykt grin med statsministeren, og siden har det været tabu for voksne at køre med cykelhjelm. Et tabu, Anders Fogh Rasmussen tilsyneladende vil gøre op med nu - selv om han ikke ser ovenud tilfreds med situationen.

På billedet ses også Finlands Statsminister Matti Vanhanen og dennes kæreste Sirkka Mertala, som også deltog ved Nordisk Ministermøde i det sydsvenske.

Sponsoreret indhold