Nyheder 4. november 2009

Anders Fogh: Moderat drukmås

Det perfekte billede af en altid ædru politiker holder ikke. Han har både drukket sig fuld i snaps og fadbamser

Anders Fogh Rasmussen var mere end på kant med sandheden, da han for nylig fortalte på TV, at han kun har været beruset 1 gang, og at det lå så langt tilbage som i hans skoletid.

I en ny bog om den tidligere statsminister afsløres det, at han i hvert fald 2 gange inden for de senere år har drukket sig høneberuset.

Den første episode, bogen henviser til, fandt sted, kort tid før Fogh blev statsminister, hvor han og Venstres gruppeledelse var på en cykeltur til Hven.

Her lod statsministeren sig overtale til at drikke snaps til frokosten, og han gjorde det så grundigt, at han ved tilbagekomsten til København måtte hjælpes ud til en taxi af daværende partisekretær Claus Hjort Frederiksen.

Heller ikke under valgkampen i 2005 kunne Fogh lade glasset stå. Efter et valgmøde var han på café med Mogens Lykketoft, og her drak han 4 store fadøl, et kvantum, der kan få enhver til at vakle hjem, hvis man ikke er vant til at drikke, sådan som den nuværende NATO-generalsekretær hidtil har påstået om sig selv.

Bogen, der har titlen "Præsidenten - Foghs Danmark 2001-2009" og er skrevet af de 2 Christiansborg-journalister Troels Mylenberg og Bjarne Steensbeck, gør op med Fogh som en totalt kontrolleret person, og Foghs branderter får ham til at fremstå som et helt almindeligt menneske.

Sponsoreret indhold