Nyheder 13. marts 2009

Anders Breinholt: Effektiv slankekur

TV-værten lider af forhøjet stofskifte, men holder sygdommen i ave med medicin
Anders Breinholt er medicineret mod forhøjet stofskifte
Anders Breinholt er medicineret mod forhøjet stofskifte
Foto: All Over

- Mange kvinder ville sikkert være glade for den sygdom, da et af symptomerne er et massivt vægttab på meget kort tid. Så hvis du har lyst til at spille roulette med dit helbred, så kan du "styre" din vægt ved at undlade at spise din medicin. Altså, hvis du synes, du er lidt for tyk til de nye bukser, du skal have på til den fest på lørdag om en uge.

Sådan skriver "Go'morgen Danmark"s vært Anders Breinholt galgenhumoristisk i en klumme i MetroXpress om sin sygdom. I flere år har han fået behandling for forhøjet stofskifte. En sygdom, der udmønter sig i rastløshed, hjertebanken og store vægttab.

TV-værten, der også er den ene halvdel af De Sorte Spejdere, må månedligt gå til kontrol på Rigshospitalet for at holde styr på sygdommen. Og de hyppige kontrolbesøg er nødvendige, for følgerne ved sygdommen er mange.

- Bivirkningerne er "kun" småting som massivt vægttab på meget kort tid, galopperende hjerterytme, struma, hvor ens halsparti risikerer at puste sig op til dobbelt størrelse, at din krop dagligt har det, som om den har løbet en maraton, uden at du har rørt en finger, og at man ikke rigtig kan falde til ro ved aftentide, skriver Anders Breinholt i klummen.

Nogle skal opereres for at få bugt med sygdommen, men Anders Breinholt kan holde stofskiftet nede ved hjælp af medicin. Og behandlingen har en god effekt på den 36-årige komikers sygdom.

- Heldigvis har den medicinske behandling hjulpet, så jeg er nu nået til det punkt, hvor jeg skal skære ned til en halv pille pr. dag, skriver Anders Breinholt om sygdommen.Sponsoreret indhold