Nyheder28. august 2022

For anden gang: Viktor Axelsen vinder VM

For anden gang kan den fynske fjerboldsfyrste Viktor Axelsen kalde sig verdensmester i badminton
Viktor Axelsen med kæresten Natalia.
Viktor Axelsen med kæresten Natalia.
 Foto: Jesper Sunesen

Viktor Axelsen er lige nu verdens klart bedste badmintonspiller.

Hvad de fleste godt har vidst, fik den 28-årige fynbo papir på søndag formiddag, da han vandt VM-finalen i Tokyo i fuldstændig suveræn stil med cifrene 21-5, 21-16.

Den thailandske overraskelse Kunlavut Vitidsarn fik ikke et ben til jorden mod den danske verdensetter, der var minutiøst forberedt og havde svar på alt, hvad modstanderen forsøgte.

Det er Axelsens andet VM-guld i karrieren. Han vandt første gang i Glasgow for fem år siden, hvor han finalebesejrede Lin Dan.

Med søndagens triumf sidder den danske verdensstjerne lige nu på alle de mest prestigefyldte titler i sporten: VM, OL og All England.

Paradoksalt nok, når man tager de klare cifre i betragtning, spillede Vitidsarn, faktisk en udmærket finale. Han udfordrede fra start Axelsen på fysikken med henholdende spil og lange dueller.

Med en stærk defensiv gjorde han det til tider svært for Axelsen at afgøre boldene, men danskeren er lige nu i en fysisk forfatning, hvor han tilsyneladende ikke kan slides ned.

Han bevarede tålmodigheden og byggede sine angreb omhyggeligt op, inden han straffede thailænderen med dræbende smash eller finurligt netspil.

Viktor Axelsen har ikke tabt en badmintonkamp siden marts. Han viste i første sæt så højt et niveau, at det næsten var skræmmende.

Blot fem point fik thailænderen, der dog kom bedre med fra andet sæts start.

Her fik han igen udfordret Axelsen med defensivt spil, men efter midtvejspausen trak danskeren fra. Han gik fra 10-11 til 20-12 og tilspillede sig otte matchbolde.

Vitidsarn afværgede de første fire, men slog derefter bolden ud over baglinjen, og så kunne Axelsen række armene i vejret i triumf.

Det er fjerde gang, Danmark vinder VM-guld i herresingle.

Flemming Delfs var den første i 1977. 20 år senere gjorde Peter Rasmussen det samme, og så gik der yderligere 20 år, inden Viktor Axelsen triumferede for første gang.

/ritzau/

Sponsoreret indhold