Nyheder18. maj 2021

Amerikanske flyselskaber vil veje passagerne inden afgang

Står det til US Airlines kan passagerer risikere en tur på vægten, når de i fremtiden skal flyve på ferie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega665256_026.jpg
 Foto: MEGA

Nogle ting hører simpelthen bare til i privaten.

Og mon ikke de fleste af os godt kan blive enige om, at cifrene på badevægten absolut kan kategoriseres under personlige anliggender?

Det bliver der dog ikke umiddelbart taget hensyn til i en ny rådgivningsrapport sendt ud til de amerikanske flyselskaber fra den amerikanske luftfartsmyndighed, Federal Aviation Administration.

Det skriver Independent.

For i den nyeste rapport bliver der nemlig lagt særligt vægt (høhø) på flyenes gods – og FAA er opsatte på at have fokus på balance i fremtiden.

Derfor er det ikke utænkeligt, at de rejsende vil blive bedt om at træde op på vægten – og siden lade deres vægt blive registreret – før ombordstigning.

Det sker ifølge mediet for at øge sikkerheden for passagerer samt crewet, og for at sikre, at brændstoffet rækker. Ikke mindst fordi der de seneste år er sket en stigning i den gennemsnitlige voksne amerikaners kropsvægt.

Afspejler samfundet

FAA oplyser til Independent, at målingerne har til formål at sikre, at den gennemsnitlige vægt for rejsende flypassagerer afspejler den gennemsnitlige vægt i samfundet generelt.

Undersøgelserne af passagernes vægt er først og fremmest en indsamling af data, lyder det fra AirInsight, som desuden påpeger, at de rejsende har mulighed for at takke nej til deltagelse.

Hver 36. måned vil der blive registreret en gennemsnitlig vægt for passagerer, og hvis en passager afslår at deltage i vægtundersøgelsen, er det alts helt i orden. I så fald vil den næste blive udvalgt helt vilkårligt.

Det er endnu uvist, hvornår US Airlines vil begynde at veje sine passagerer, men rapporten er udkommet den 9. maj. 2019, mens luftfartsinteresserne AirInsight og View From The Wing først rapporterer historien nu.

Gennemsnitsvægten for mandlige passagerer forventes at stige med 12 procent - fra 77 kilo til 86 kilo om sommeren og fra 79 kilo til 88 om vinteren.

Mens den for kvinder går fra 65 kilo til 72 om sommeren og fra 68 til 83 kilo om vinteren.

Ifølge amerikanske sundhedsstatistikker er 42 procent af voksne over 20 år overvægtige. Der er sket en stigning fra 30 procent i 2000.

Sponsoreret indhold