Nyheder4. juli 2022

Amerikansk kongresmedlem bruger dansk skyderi:- Våbenlovgivning stopper det ikke  

Republikanske Lauren Boebert skriver på Twitter, at masseskyderier ikke kan standses ved hjælp af våbenlovgivningen, og det er det danske skyderi i Field’s søndag aften ifølge hende et bevis på
Det kontroversielle republikanske kongresmedlem Lauren Boebert deltager ofte i debatten om retten til at eje våben i USA. Hun hører til den yderste højrefløj, og nu bruger hun tragedien i København som våbenargument. 
Det kontroversielle republikanske kongresmedlem Lauren Boebert deltager ofte i debatten om retten til at eje våben i USA. Hun hører til den yderste højrefløj, og nu bruger hun tragedien i København som våbenargument.
 Foto: Rod Lamkey - CNP / MEGA

Der gik ikke længe fra anholdelsen af den formodede gerningsmand uden for det danske shoppingcenter Field’s, før det amerikanske republikanske kongresmedlem Lauren Boebert røg til tasterne for på Twitter at skrive:

– Der har lige været et masseskyderi i Danmark, et land med nogle af de mest strikse våbenlovgivninger i Europa. Det er på tide at erkende, at våbenlovgivning IKKE stopper masseskyderier.

Således kobler hun hurtigt den formodede gerningsmand og angrebet i Field’s, hvor tre mennesker mistede livet, og flere blev sårede, sammen med regulativer indenfor våbenbesiddelse herhjemme.

Lauren Boebert befinder sig på den yderste højrefløj i amerikansk politik, og deltager jævnligt i den verserende våbendebat i USA, som blev genantændt efter skoleskyderiet i Uvalde, Texas i slutningen af maj.

Hun møder opbakning fra Lavern Spicer, der er republikansk kandidat til kongressen i Florida.

– Skyderi i København, hvor skydevåben er ulovlige? Oooooh child – jeg kan ikke vente med at se de venstreorienterede forklare, hvordan det kunne ske, skriver Spicer.

Fra USA's nye ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, er der andre knap så debatlystne toner.

På Twitter skriver han, at han og hustruen Sherry er rystede over nyheden om skyderiet.

– Vores tanker er hos ofrene, deres familier og alle dem, hvis liv er forandret for evigt på grund af dagens hændelser, skriver han.

Tre personer - en voksen mand og to unge mennesker - mistede livet under Field's-skyderiet søndag. Stadig er fire andre indlagt, mens de gennemgår behandling. Tre af dem er i ikke-kritisk tilstand.

Sponsoreret indhold