Nyheder12. marts 2014

Amalie vandt ‘Årets skandale’: Her er hele historien

Tårer, vrede og endnu en tur i retten
Af af
Amalie foran retten
Amalie foran retten
 Foto: Dan Mariegaard



Onsdag aften kunne Amalie Szigethy 'glæde' sig over titlen som vinder af 'Årets skandale' under det storstilede Reality Award show på Bremen Teater i København.

Men om der reelt er noget at smile over, er nok så meget sagt. For prisen som 'Årets skandale' dækker over en noget speget sag, der i den grad trak overskrifter i landets aviser og ugeblade tilbage i september 2012. Her erkendte reality-tøsen nemlig, at hun havde løjet i retten.

LÆS OGSÅ: Amalie i retten - igen igen
Hele sagen tog sin begyndelse, da Amalie valgte at politianmelde ekskæresten Peter 'Ulven' Birch efter en episode, der angiveligt skulle have fundet sted i april 2011. Her anklagede Amalie ekskæresten for at have taget kvælertag på hende i et kælderlokale i UIvens Sandwichbar efter en våd aften i byen.

Senere fortalte Amalie i detaljer, hvordan Peter havde truet hende, og hun nævnte også andre episoder, hvor Ulven angiveligt havde været voldelig. Blandt andet tonede Amalie frem på direkte tv i Go' Morgen, hvor hun fortalte om volden og fremviste sine blå mærker.

Amalie ændrede imidlertid forklaring, da sagen kom for retten.

LÆS OGSÅ: Amalie i retten: Ja, Peter slog mig...
- Peter har ikke slået, fortalte hun således først i byretten og senere i landsretten, da sagen kom for som ankesag.

- Jeg ved godt, at jeg har gjort noget forkert. Jeg var bange for Peter, derfor løj jeg. Han truede mig inden retssagen mod ham, og det var derfor, jeg gjorde det, sagde hun ifølge Ekstra Bladet.

Lyveriet endte med at koste Amalie Szigethy en straf på 60 dage - samtidigt blev hun pålagt at udføre samfundstjeneste.

Sponsoreret indhold