Amalie risikerer fængsel

Amalie Szigethys sag kommer formentligt for retten i andet halvår af 2012

Amalie Szigethys sag kommer formentligt for retten i andet halvår af 2012

Foto: All Over

Skandalerne fortsætter med at ramle ned over reality-parret Amalie Szigethy og Peter Birch.

For knap to uger siden blev Peter sat i fodlænke, fordi han skulle afsone sin dom for for vold mod Amalie. Nu er det så Amalies tur, da hun af politiet er blevet sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring i retssagen mod Peter, som altså endte med at koste ham 40 dage i fodlænke.

Læs også: Amalie og Peter: Alt om vodssagen

Amalie risikerer at lide samme skæbne som sin voldsdømte kæreste - eller det, der er værre. Hun risikerer nemlig at få 60 dage bag tremmer.

Ifølge lektor i strafferet på Københavns Universitet, Trine Baumbach, slår ordensmagten hårdt ned på personer, der har afgivet falsk vidneforklaring.

- Helt generelt får man i udgangspunktet 60 dages ubetinget fængsel, oplyser Trine Baumbach til seoghør.dk.

Til den straf kan der tillægges mere tid bag tremmer, hvis retten afgør, at der er tale om skærpende omstændigheder.

- Hvis man afgiver en falsk vidnekforklaring, som inkriminerer den tiltalte, uden at vedkommene rent faktisk har begået en forbrydelse, er er det i sig selv en skærpende omstændighed, uddyber Trine Baumbach.

Læs også: Amalie og Peter: Nu som filmstjerner

Amalie selv ved endnu ikke, hvilke konsekvenser sigtelsen kan have for hende. Og måske derfor tager hun den endnu med ro.

- Jeg har det godt. Det er ikke, fordi jeg er gået ned af det og skal have depressions-piller, sagdee Amalie i dag til seoghør.dk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close