Nyheder17. november 2021

Alvorlig fejl i coronatal: Tæller brækkede ben med

Coronaoptælling af indlagte kan give misvisende billede af status på pandemien, mener Venstre og De Radikale
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange indlagte patienter, der tæller med i Statens Serum Instituts daglige coronaopgørelser, er ikke indlagt på grund af corona, men af andre årsager.

Det skriver Politiken.

Det kan være patienter med brækkede ben eller med hofter, der skal udskiftes. Eller det kan være kræftpatienter eller psykisk syge, der er indlagt i psykiatrien.

Samtidig er de smittet med coronavirus.

Mange indlagt for andre ting

Data for de forskellige regioner er ikke entydigt opgjort. Derfor kan det være svært at fastslå, præcis hvor mange af de corona-indlagte, der er indlagt på grund af alvorlig coronasmitte, så de har brug for lægehjælp på en infektionsmedicinsk eller intensivafdeling.

I eksempelvis Region Midtjylland var 34 procent af alle covid-indlæggelser i oktober ikke indlagt på grund af deres covidsygdom, men på grund af noget andet.

Opgørelserne kan give et misvisende billede af, hvor alvorlig smittesituationen er, mener sundhedsordførere fra Venstre og De Radikale.

- Vi skal vide, hvem de indlagte er, for det siger noget om, hvor alvorlig sygdommen er, siger Stinus Lindgren, der er sundhedsordfører for De Radikale, til avisen.

Sponsoreret indhold