Nyheder11. marts 2024

Alternativet udsætter beslutning om biograf Palads' skæbne

Mandag skulle biografens skæbne afgøres, men Alternativet har udskudt beslutningen. Derfor er Palads' fremtid fortsat usikker
Mandag skulle Palads' skæbne afgøres, men beslutningen er nu blevet udsat af Alternativet.
Mandag skulle Palads' skæbne afgøres, men beslutningen er nu blevet udsat af Alternativet.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der var mandag lagt op til en beslutning om, hvorvidt den farverige biograf Palads i København skulle rives ned.

Men i stedet skal hele Københavns Borgerrepræsentationen tage stilling til, hvad der skal ske med biografen på Axeltorv i hovedstaden.

Det skriver TV2 Kosmopol.

Det står klart, efter at medlem af Teknik- og Miljøudvalget Troels Christian Jakobsen (AL) mandag har brugt sin mulighed for at standse sagen i udvalget.

- Det her er slet ikke en rutinesag, men et grundlæggende spørgsmål om hvad vi ønsker for vores by.

- Derfor har jeg standset sagen i udvalget, så den i stedet skal behandles af hele Borgerrepræsentationen, forklarer Troels Christian Jakobsen i et skriftligt svar til TV2 Kosmopol.

Mandag skulle udvalget tage stilling til, hvorvidt bygningen skal rives ned og erstattes af et kontorhøjhus. Men dette spændte Alternativet ben for.

Det betyder, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke kan gå videre med sagen, før borgerrepræsentationen har stemt om sagen.

Troels Christian Jakobsen håber nu, at standsningen giver mulighed for en længere debat og i sidste ende, at der er flertal for at bevare bygningen i sin nuværende form.

Det forventes, at Borgerrepræsentationen skal behandle sagen på et møde i april 2024.

Sponsoreret indhold