Nyheder11. maj 2017

Søren Østergaard fylder 60: Alle skal ikke elske mig

Søren Østergaard har fået succes i livet med sit underholdningsgen, men undervejs har han skulle lære en del
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_105.jpg
 (Foto: Aller Media)

Han har været en del af showbusiness i mere end 30 år, og han elsker fortsat at få folk til at grine.

Søren Østergaard, der i dag fylder 60 år, er en gøgler af hjertet, men af sin lange karriere har han lært, at han engang imellem skal trække mere på skuldrende.

- Som ung skuespiller troede jeg, at hele verden skulle elske mig, for ellers gik det ikke. Den følelse varer ved forholdsvist langt op i livet, og så en dag finder man ud af, at alle ikke kan elske en, og alle heller ikke skal elske en, forklarer Søren Østergaard og tilføjer:

- Man er fandeme en kedelig person, hvis man bare er sådan en, alle kan elske.

Selv er Søren Østergaard med sin humor en person, der kan skille vandene, og tidligere gik det ham på, hvis folk åbenlyst ikke var begejstrede, for det de så.

- Jeg har haft en dårlig vane med, at hvis jeg så en, der kedede sig blandt publikum, så kunne jeg ikke bare blive vred på vedkommende, men jeg blev også ondskabsfuld, siger Søren Østergaard og fortsætter:

- Jeg kunne plukke vedkommende ud og i alle mine figurer udlevere vedkommende på det grufuldeste, og det er jo dumt og tarveligt. Men jeg kunne ikke slippe det.

Han understreger, at han bliver enormt glad og stolt, når folk tydeligvis kan lide hans arbejde, men det går begge veje, påpeger han.

- Der er også nogle, der virkelig ikke kan lide det og ikke kan lide mig, og når jeg ser dem, bliver jeg en smule ked af det, siger Søren Østergaard og fortsætter:

- Men jeg har dog for længst opgivet at stille alle tilfreds, for det gør livet nemmere, når man indser, at alle ikke partout skal elske en, forklarer entertaineren, der i dag er cirkusdirektør i sit eget cirkus, Zirkus Nemo, som han stiftede med Anders Lund Madsen i 1999.

18 år er gået siden dengang, og i dag knager hoften lidt mere, og der er mindre energi til at hoppe rundt med, fortæller Søren Østergaard, der heller ikke er lutter smil ved tanken om at fylde 60.

- Jeg synes, det er forfærdeligt rædselsfuldt. Så krukket er jeg med alder. Jeg synes, det er skræmmende, og jeg kunne godt undvære det. Det er jo et skridt nærmere ophør, når man fylder rundt, og det er mærkeligt at måtte erkende, at man ikke er ung længere, siger Søren Østergaard.

Han har dog ingen planer om at træde ud af cirkusmanegen foreløbigt, og selv om han er begyndt at se sig om efter en egnet afløser, håber han, at han kan blive i arenaen mange år endnu.

Fødselsdagen skal han fejre med sin kone, skuespillerinden Lisbet Lundquist, og sine ansatte, fordi Zirkus Nemo netop nu er på sommerturné.

- Det bliver i arenaen, så det bliver kun for de ansatte. Så vil jeg nok tage hjem søndagen efter min fødselsdag og møde nogle af mine venner, som forhåbentligt vil sige tillykke til mig, siger Søren Østergaard.

Sponsoreret indhold