Nyheder21. januar 2016

TV2's guldkalv: Alle elsker Amalie

Kanalen har knækket koden til at vinde kampen om TV-seerne. Løsningen hedder Amalie Dollerup – nøjagtig som den gjorde for 20 år siden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-56616.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

29-årige Amalie Dollerup er nøglen til TV2-succes. Det er den uomtvistelige konklusion, efter at hitserien ”Badehotellet” forleden samlede hele 1,6 millioner danskere foran fladskærmene.

Det højeste antal seere til en dramaserie på TV2 i 18 år!

Ja, faktisk har kanalen fra Kvægtorvet ikke fanget lige så mange, siden ”Strisser på Samsø” buldrede ud til over to millioner af os i 1997.

Dengang med en blot 11 år gammel Amalie Dollerup i rollen som strisserens datter Sille.

I dag er Amalie en voksen kvinde med skuespilleruddannelse og 29 flotte år på bagen – og atter en gang er succesen indiskutabel. Når man ser hende i rollen som grossererdatteren Amanda, der boltrer sig næsvist i både mænd og 1930’ernes overklassemiljø, aner man da også en smule af den selvstændige Samsø-datter fra dengang.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-05095.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

En ung Amalie Dollerup sammen med Lars Bom i ”Strisser på Samsø”, der kørte over to sæsoner fra 1997 til 1998 på TV2. Amalie gik som landbetjentens rebelske datter lige ind i danskernes hjerter – og nu gør hun det igen (Foto: Claus Poulsen)

[node:aller-related-content]

Troede det var løgn

Men selv om hun har prøvet hele molevitten før, kommer den bragende popularitet bag på den unge skuespillerinde.

– Jeg troede først ikke på det. Det var da bare for vildt, jubler Amalie Dollerup blandt andet til billedbladet.dk om ”Badehotellet”s enorme hitrate.

Til sammenligning måtte DR’s nye dramasatsning ”Bedrag” nøjes med 1,3 millioner seere dagen før afsnittet af ”Badehotellet”.

https://imgix.seoghoer.dk/dr_bedrag.jpg
 (Foto: Christian Geisnæs)

De seneste årtier har dramamastodonten DR siddet på rovet og seerne, når det gjaldt dramasucceser. Men nu må Statsradiofonien kigge lidt misundelsesværdigt på Amalie Dollerup og resten af skuespillerne i ”Badehotellet”. Søndag debuterede business-krimiserien ”Bedrag” med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen foran ”bare” 1,3 millioner danskere (Foto: Christian Geisnæs/DR)

Sponsoreret indhold