Nyheder 19. maj 2014

Alle Børn fortjener et barndomsminde

Støt Børns Voksenvenner
DM i Sæbekasseløb foregår i maj og juni 70 steder i landet.
DM i Sæbekasseløb foregår i maj og juni 70 steder i landet.
Foto: VWKom med til Sæbekasse DM, når Volkswagen i maj og juni inviterer indenfor til Sæbekassebygning og -løb i hele landet. DM i Sæbekasseløb 2014 er et samarbejde mellem Volkswagen og Børns Voksenvenner.

Med Sæbekasse DM 2014 sætter Volkswagen fokus på Børns Voksenvenners gode sag.

- Vi oplevede sidste år, at en lille dreng forgæves ventede på sine venner, der havde lovet at hjælpe med at bygge en vogn. De kom aldrig, men en ung fyr spottede ham. Det var ikke kun en håndsrækning på selve dagen, men oplevelsen såede et venskab, der stadig består", siger pressechef hos Volkswagen, Søs Righolt Illum og fortsætter:

- Og vi glæder os til at se en masse kampklare deltagere til de lokale løb rundt omkring i landet og selvfølgelig i finalen på Rådhuspladsen i København.

Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner arbejder med at tilbyde voksenrelationer til børn fra familier, der mangler overskud i hverdagen. I deres arbejde skaber de stabile relationer til de små, nødvendige frirum i hverdagen, der er så vigtige, når børn skal udvikle selvtillid og mod til at møde verden og indgå i nye relationer.

- For alle børn er det vigtigt, at blive set og hørt her i livet. Vigtigt at mærke, at der en voksen, der vil dem og ser dem, som den de er. Hvis du spørger voksne, der havde det svært som børn, hvad der hjalp dem igennem livet, vil de sikkert svare, at det var det at møde en voksen, der så dem og ville dem, siger Lasse Lynæs, bestyrelsesmedlem i Børns Voksenvenner.


Finalen ved DM i sæbekasseløb afholdes den 21. juni 2014 (Foto: VW)

Det kan være børn, der tidligere har været socialt isolerede, fordi de ikke har haft mulighed for at deltage i de fællesskaber, der opstår omkring for eksempel en fritidsinteresse.

En voksenven bringer overskud til en familie, så barnet kan være med på lige fod med sine jævnaldrende. Børns Voksenvenner forebygger med sin indsats mange vanskeligheder, som kan opstå senere i livet. Som supplement til forældrenes omsorg, kan en voksenven supplere med tid og overskud og hjælpe i svære situationer.

Tilmeld dig her
Du kan tilmelde dig på løbets hjemmeside efter først-til-mølle-princippet. Her finder du også programmet og en fuld oversigt over regler og resultater. Der må kun deltage to personer i løbet, men til selve byggeriet må hele familien selvfølgelig gerne deltage. Hovedreglen er, at den person, der skal styre sæbekassen skal være mellem 4 og 15 år.

DM i sæbekasseløb er en tilbagevendende national begivenhed med 70 lokale løb og over 3000 deltagere. De to bedste fra hver by går direkte videre til den store finale den 21. juni på Rådhuspladsen i København og deltager i kampen om en familieferie fra Spies til en værdi af kr. 25.000,-.

Se en video fra VW's sæbekasseløb her:

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Martin Brygman, DR-værten Lotte Thor og Christian Grau fra "Kender du typen" stillede op til VW's sæbekasseløb, som blandt andet støtter "Børns voksenvenner".Sponsoreret indhold