Nyheder 22. maj 2017

Allan Simonsen skålede for sin gamle ven Herbert

Der var prominent besøg, da Jørgen Herbert søndag rundede de 70 år. Den tidligere fodbold- og dansedarling kiggede nemlig forbi til en fadøl.
Foto: Claus Nielsen

Der var både fest, solskin og rigeligt med skummende fadøl, da Jørgen Herbert søndag rundede de 70 år.

Og den legendariske kommentator med den sprøde stemme fik selvfølgelig også fornemt besøg.

Den tidligere fodbolddarling og "Vild med dans"-hit, Allan Simonsen, kiggede nemlig forbi til en fadøl i sin gode vens selskab.

Det var der iøvrigt omkring et par hundrede andre som også gjorde.

Efter mange år som journalist indenfor især sport og underholdning, blandt andet på SE og HØR, har ”Herbie” valgt nordjyske Lønstrup som pensionist.

Og det var også på idylliske Hotel Kirkedal i hans elskede by, at gæsterne var inviteret til brunch med efterfølgende musik og fadøl dagen lang.

Det eneste minus ved dagen var, at Herbert måtte melde afbud til sin normale tjans som stadionspeaker på Hjørring stadion.

Det hjalp dog lidt, da han erfarede, at Vendsyssel FF slog HB Køge og dermed spiller om direkte oprykning til Superligaen næste weekend.

I 1984 blev Jørgen Herbert kåret til Årets Sportsjournalist, og han fungerer såmænd også stadig som revisor for Danske Sportsjournalister.

I virkeligheden er Herbert uddannet skolelærer, og underviste også i Skovlunde i flere år, men da han skulle hjælpe John Idorn med nogle oplysninger om volleyball – Herbert har faktisk spillet 43 A-landskampe i volleyball - så endte han med at smide pegepinden og gribe mikrofonen.

Siden er der stort set ikke den sportsgren, der ikke har haft fornøjelse af hans sprøde kommentator-stemme.

Ofte tilsat lidt vandede vittigheder.

Herberts varemærke er humoren.

Han har lavet gas med alle dem, der har krydset hans vej, og der er sikkert mange, der skylder den gamle spasmager en practical joke.

På Hotel Kirkedal nøjedes gæsterne dog med at hylde og skåle, ligesom Allan Simonsen.

Søndag den 21. maj blev den legendariske sportskommentator Jørgen Herbert 70 år. (Foto: Niels S. Andersen)

Sponsoreret indhold