Nyheder3. december 2013

Allan Olsen: På vandvognen i 20 år

Jul på slottet-skuespilleren fandt vej ud af sit misbrug
Af af
Allan Olsen har holdt sig i skindet i næsten to årtier
Allan Olsen har holdt sig i skindet i næsten to årtier
 Foto: All Over



Allan Olsen fik sig en lynkarriere, da han som 17-årig fik sit gennembrug med filmen "Mig og Charly".

Samtidig med succesen væltede skuespilleren dog ind i en dårlig omgangskreds, som resulterede i, at han i en lang årrække drak sig så fuld, at teaterforestillinger måtte aflyses, når han af druk glemte tiden.

Sådan så hans liv også ud, da han indspillede julekalenderen "Jul på slottet", der igen kører på DR Ramasjang i december måned. Her spillede han nissen Fimpe, når ikke han drak sig godt vissen.

Men Allan Olsen fik styr på sit liv, og i morgen kan han fejre, at det er præcis 20 år siden, at han havde sin sidste brandert.

Allan Olsen tæt på skilsmisse

- Tidligere handlede det jo bare om at nå frem til weekenden og så fyre den af på værtshusene - at få overstået hverdagen og dens forpligtelser. Men i dag er alle dage gode - mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag. Jeg holder meget af mit hverdagsliv - af at stå op og spise morgenmad med min søn, at hente ham fra fritidshjemmet om eftermiddagen... At være en familie med far, mor og barn med alt, hvad det indebærer, fortalte han for to år siden til EkstraBladet og tilføjer:

- I dag kan du sige, at jeg er beruset af livet, af hverdagen.

Du kan gense Allan Olsen som nissen Fimpe hver dag i julen klokken 17.30 på DR Ramasjang.

Se Allan Olsen uden skæg

Sponsoreret indhold