Nyheder9. oktober 2007

ALEXANDRA: YDMYGEDE JOACHIM

Prins Joachim og hans ekskone, gemmer ifølge ny bog på en eksplosiv hemmelighed, der blev udslagsgivende for, at han bøjede sig for hendes krav om at blive skilt
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/alexbog-jpg.jpg

"Hun var ikke sød ved ham. Det var hun altså ikke. Hun behandlede ham som et pjok. Hun havde overhovedet ingen respekt for ham. Det var underligt at overvære den høje, ranke prins forvandlet til hanrej."

Klar tale om Prins Joachim og hans ekskone, Alexandra. Afleveret af en fra vennekredsen. Citatet er hentet fra en ny bog "1015 København K - Et kærligt og kritisk portræt af kongehuset", som udkommer på mandag.

Forfatteren Trine Villemann tegner i bogen et billede af Alexandra som en usædvanlig kold og beregnende mokke.
Og hun mere end antyder, at eksprinsessen fra Hongkong truede med at detonere en sprængfarlig hemmelighed for at få sin modstræbende mand til at gå med til skilsmisse.

"Alexandra fik vredet armen om på ham, det er helt sikkert", mener en ven. "Ellers var det aldrig sket", lyder det i bogen, og afsnittet fortsætter:

"Det var en eksplosiv og potentielt meget ødelæggende begivenhed, der gav Alexandra den nøgle, hun behøvede for at låse sig ud af det royale ægteskab. "Alle vennerne ved, hvad der skete, men alle holder tæt. Det er en hemmelighed, som det ikke tjener noget formål at røbe. Det ville knuse Joachim, og det ville være forfærdeligt for børnene", siger Joachims ven."

"Den skæbnesvangre hændelse, skulle den nogensinde blive afsløret, vil det formentlig ikke have nogen indflydelse på monarkiets stilling og fremtid i Danmark. Det, der skete, er en aldeles privat sag mellem Joachim og Alexandra, men det førte til, at Joachim måtte indvilge i at lade sig skille. "Og derefter kunne hun få det, som hun ville have det", fortæller flere venner af parret." Citat slut.

Som hund og kat

I månederne op til skilsmissen i april 2005 stod det lysende klart for vennekredsen, at forholdet mellem Alexandra og Joachim var på sammenbruddets rand. De var som hund og kat og kunne ikke en gang skjule deres uoverensstemmelser ved en børnefødselsdag for Nikolai på Schackenborg. Personalet for rundt som forvildede høns for at efterkomme de hele tiden modstridende ordrer fra ægteparret.

"Det var helt tydeligt, at der var noget galt. Dette her ser ikke godt ud, tænkte jeg ved mig selv den dag", fortæller en af gæsterne i bogen.
Ifølge Trine Villemann skulle Alexandra og Joachim aldrig have været gift. De var alt for forskellige. Og han elskede i virkeligheden sin kæreste gennem fem år, Iben Detlefs. Men han vidste, at hans mor, dronningen, aldrig ville acceptere, at han giftede sig med en dansker.

En dansker, som tilmed var datter af en invalidepensionist. Så da han arbejdede for A.P. Møller i Hongkong, lod han sig besnære af den sprudlende og intelligente Alexandra Manley. Hun opfyldte alle dronningens formelle krav til en brud. Hun var højtuddannet og opvokset langt fra Danmark.

Pinligt optrin

Efter brudevalsen blev deres ægteskab dog hurtigt en dans på tidsler. Citat fra bogen:
"De nygifte havde intet til fælles. Hun var energisk, ville ud, møde venner osv. Han ville helst blive derhjemme og se sport på TV. Hun ville være i København. Han var nødt til at være på Schackenborg. (..) Joachim vidste godt, at Alexandra var frustreret. Hun savnede sit travle liv i Hongkong, hvilket hun ikke undlod at gøre opmærksom på. Han blev meget hurtigt klar over, at det ægteskab ikke fungerede, men han rettede ryggen og prøvede at få det bedste ud af det, og så begyndte de ellers at bruge deres energi på alle andre end hinanden", fortæller en daværende ven af parret.


Videre hedder det:
"Jeg har overværet Alexandra skælde ham ud foran et selskab på adskillige personer", fortæller en kilde med sin gang på Schackenborg. "Joachim, du skal gøre, som jeg siger. Hører du, Joachim! råbte hun. Det var meget pinligt for ham".
"Alexandra tog hele tiden til København og turede rundt. Det er et under, at pressen aldrig skrev mere om, hvad hun rendte rundt og foretog sig", siger en kilde, der var tæt på dengang."

Bed ydmygelser i sig

Da skilsmissen endelig var en realitet, chokerede det ifølge bogen trods alt vennekredsen.
"Vennerne vidste udmærket godt, at Joachim og Alexandra levede som hund og kat og havde gjort det i årevis, men at det blev til et regulært brud, det kom bag på alle. De troede, at Joachim havde vænnet sig til den dårlige stemning og fruens respektløse behandling af ham.

"Joachim er en meget stolt mand. Han kan virke arrogant, men han er det mest reelle, solide medlem, kongehuset har. Han er retskaffen og ærekær. Han ville ikke skilles. Han havde gjort op med sig selv, at uanset hvor mange gange Alex skældte ham huden fuld i andres påhør, og uanset hvor lidt de havde til fælles, så blev der ingen kongelig skilsmisse på Schackenborg", fortæller en af Joachims venner. "Det ville han ikke byde kongehuset"."

Ikke desto blev han tvunget til det af sin kone, som han ifølge vennerne undervurderede.
"Alexandra satte ham skakmat", mener en af vennerne. "Der var ingen vej tilbage. De skulle aldrig have været gift. Nu blev de så skilt, men for Joachim var det en ydmygelse og et nederlag. Som altid opretholdt han den tapre, måske også lidt arrogante facade, men det gjorde ondt. Ikke mindst da alle overskrifterne om drukprinsen, der jagtede unge blondiner på de jyske diskoteker, dukkede op. Det havde han virkelig ikke fortjent. Joachim er, som han er, men han kæmpede til det sidste for at bevare sit ægteskab", siger en af vennerne.

Sponsoreret indhold