Nyheder30. august 2009

Alexandra: Besat af motion

Grevinden træner næsten hver dag, fortalte hun, da hun gik det årlige Ecco Walkathon med hele familien
Der blev travet til den store guldmedalje
Der blev travet til den store guldmedalje
 Foto: Michael Medgyesi

Efter i weekenden at have fejret fødselsdag for prins Nikolai, som blev 10 år i fredags, var det på sin plads med noget motion oven på alle lagkagerne og de søde sager.

Så grevinde Alexandra travede en tur med husbonden Martin og sønnerne Nikolai og Felix i det årlige Ecco Walkathon med udgangspunkt fra Kastellet på Østerbro i København.

Næsten 18.000 fodgængere travede af sted og indsamlede derved 1,2 mio. kroner til velgørende organisationer. Og grevinden nød turen.

- Det regner aldrig, når vi deltager i dette arrangement, så det er jo herligt, sagde Alexandra, 45, som til daglig er en "forholdsvis" ivrig motionist.

- Altså, jeg har hørt, det ikke er sundt at træne hver eneste dag, så det afholder jeg mig fra, men ellers cykler, løber og styrketræner jeg med jævne mellemrum, forklarede hun og traskede videre på 6 kilometer-ruten, der forløb langs Langeliniekajen.

Forinden fik hun lejlighed til at kigge indenfor i nogle af de mange støtteboder - bl.a. WWF, hvor sangeren Julie Berthelsen, politikeren Gitte Seeberg og modemanden Jim Lyngvild som ambassadører - forklarede hende om drivhuseffektens skadelige påvirkninger for dyrelivet i polarområderne.

Sponsoreret indhold